Συµβιβαστική λύση βρήκαν ο Γιάννης Λύρας και η 93χρονη, που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια µε εκατέρωθεν µηνύσεις. Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός επέστρεψε στο σπίτι του και στην οικογένειά του έπειτα από µια πρωτόγνωρη περιπέτεια που έζησε. «Είχαµε µια ιστορία που ξεκινά από τον Ιανουάριο, µε αφορµή την πιεστική παρενόχληση της 3χρονης κόρης µου, είτε βρισκόταν στον κήπο είτε στην πισίνα είτε ετοιµαζόταν να µπει στην οικία µου, στην οδό Αιολίας. Σε ό,τι αφορά τα κοινόχρηστα, τα επινόησε κάποιος κακόβουλος, καθώς µένω σε µονοκατοικία», δηλώνει στο «Secret» ο πλαστικός χειρουργός και εξηγεί το τι ακριβώς έχει συµβεί.

«Ολα ξεκίνησαν έπειτα από παρενόχληση της κόρης µου, που είναι 3 ετών, από την ηλικιωµένη, ίσως από υπερβολική αγάπη, µε αποτέλεσµα η µικρή να φοβάται. Το παιδί αισθανόταν φόβο και µου περιέγραφε τις απειλές της 93χρονης προς εµένα. Πλησίαζε πολύ το παιδί και του έλεγε πράγµατα που το φόβιζαν. ∆εν ήταν λίγες οι φορές που η ηλικιωµένη µού χτυπούσε την πόρτα, κάτι που παραδέχτηκε και η ίδια στο δικαστήριο», εξηγεί ο διάσηµος πλαστικός χειρουργός και ξεκαθαρίζει πως «όλα είναι σκηνοθετηµένα. Εγώ ήθελα µόνο ειρήνη και αυτό επιδιώκω. Και φυσικά να προστατεύσω το παιδί µου», δηλώνει.

Οσο για τα όσα διαδραµατίστηκαν το βράδυ του Σάββατου, µε τον γιατρό να βρίζει και να χτυπά την ηλικιωµένη, όπως ανέφερε εκείνη, απαντά: «Το βράδυ του Σαββάτου εγώ διασκέδαζα µακριά από το σπίτι, δεν ήµουν παρών. Είναι αστεία όλα αυτά» και εξηγεί πως είχε επισκεφθεί ήδη το αστυνοµικό τµήµα, ζητώντας βοήθεια. «Εγώ, ως όφειλα, για να προστατεύω το παιδί µου, επισκέφθηκα το Αστυνοµικό Τµήµα Κηφισιάς και κατέθεσα αίτηµα για συστάσεις, στο πλαίσιο της επιθυµίας να µην υπάρχει όξυνση, και ζήτησα τη βοήθεια της Αστυνοµίας. Ετσι και έγινε, και αρχικά έστειλα ένα σηµείωµα προς τα άτοµα που επέβλεπαν την 93χρονη, τα δύο ενήλικα παιδιά της. ∆εν υπήρξε, όµως, συµµόρφωση, οπότε, σε δεύτερη φάση, κατέθεσα µήνυση προς εξύβριση και απειλή, καθώς αναφερόταν σε εµένα εν τη απουσία µου στο ανήλικο τέκνο µου και, µέσω του παιδιού µου, απειλούσε και έβριζε...», εξηγεί και τονίζει πως δεν διαπιστώθηκε ποτέ ξυλοδαρµός από τους γιατρούς που την εξέτασαν. «Ακόµα και στο νοσοκοµείο εξετάσθηκε πλήρως από όλες τις ειδικότητες και δεν βρέθηκε τίποτα. Την έστειλαν σε µία ώρα σπίτι της, δεν την κράτησαν ούτε καν για παρακολούθηση, άρα δεν υπήρξε ξυλοδαρµός», εξηγεί.

Οσο για την κράτησή του, αναφέρει πως «κατέθεσα τη µήνυση για να προστατεύσω το παιδί µου από την πίεση που ασκούνταν και στην νταντά και στον οδηγό του σχολικού, κάτι που οδηγούσε το παιδί σε αναστάτωση, η οποία εκδηλωνόταν µε κλάµατα και τρόµο. Εκείνη συνελήφθη και έτσι έκανε και εκείνη µήνυση σε εµένα και ξεκίνησε το αυτόφωρο. Θέλω εδώ να τονίσω ότι οι αστυνοµικοί από την πρώτη στιγµή χειρίστηκαν την υπόθεση µε µεγάλη ευγένεια και διακριτικότητα. Εγώ δεν άγγιξα κανέναν. Θα πω το εξής. Γιατί, ενώ ήταν παρόντες όλοι, δεν µε σταµάτησε κανείς εµένα; Μήπως γιατί δεν έγινε ποτέ; Αντίθετα, η παρενόχληση µε συνεχόµενα χτυπήµατα στην οικία µου ήταν από την πλευρά της. Μάλιστα, αναφέρει και η ίδια στην κατάθεσή της πως εγώ δεν έβγαινα. Αρα δεν υπήρξε γεγονός. Και ήταν εύκολο να πείσει την κοινή γνώµη, που είναι ευαισθητοποιηµένη σε τέτοια θέµατα», δηλώνει.

Το θέµα, όµως, έληξε ειρηνικά. «Εκείνη ανακάλεσε στο δικαστήριο και το ίδιο θα πράξω και εγώ, όταν το επιτρέψει ο νόµος. Εγώ θέλω την ειρήνη γενικά και πάντα, όµως στο πλαίσιο όποιας βλάβης υποστεί η φήµη µου επιφυλάσσοµαι παντός νόµιµου δικαιώµατός µου για όσα ψεύδη ακούστηκαν. Εγώ δεν θα πείραζα ποτέ υπέργηρο άτοµο. Ποτέ και για κανέναν λόγο», ξεκαθαρίζει. Και καταλήγει: «Ο κόσµος όµως έχει καταλάβει. Στο ιατρείο µου έσπασαν τα τηλέφωνα από γυναίκες που δήλωσαν στους συνεργάτες µου τη στήριξή τους και την αγάπη τους και αυτό µε κάνει να νιώθω περήφανος και να συγκινούµαι για την εµπιστοσύνη τους. Ηταν όλοι σίγουροι ότι δεν είχε συµβεί το παραµικρό».

«∆εν πίστεψα ποτέ»

To «Secret» επικοινώνησε και µε τη σύντροφό του και µητέρα του 3χρονου κοριτσιού, Παναγιώτα ∆ρασιούδη, που είναι νοµικός, η οποία δεν κρύβει τον φόβο που ένιωσε: «Ως µητέρα ενός αθώου, ανήλικου παιδιού (της κορούλας µου), υπέφερα και φοβήθηκα πραγµατικά µαζί µε τον πατέρα της, που τη λατρεύουµε και µας λατρεύει, από τη δυσάρεστη αυτή υπόθεση, στην οποία εκτέθηκα και ως µητέρα και ως αυτόπτης και αυτήκοος µάρτυς. Ως νέα δικηγόρος ασχολήθηκα µε επιστηµονικό τρόπο µε αυτή την περίεργη νοµική υπόθεση, σεβόµενη τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας». Η ίδια καταθέτει και την εµπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του συντρόφου της, που δεν κλονίστηκε στιγµή. «Ως καθηµερινός συνοµιλητής του πλαστικού χειρουργού Γιάννη Λύρα, δεν πίστεψα ποτέ ότι θα µπορούσε ο ίδιος να πειράξει είτε παιδί είτε υπέργηρο άτοµο. Τον γνωρίζω ως άνθρωπο και ως χειρουργό και εντέλει χαίροµαι που η νοµική και κοινωνική µου συνεισφορά συνέβαλε έστω και λίγο στην εξυπηρέτηση του ευγενούς αγαθού της δικαιοσύνης», ολοκληρώνει.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 28/4/23