Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
Hydra
Ελλάδα

Ύδρα: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο 58χρονος που κακοποίησε το μικρό γατάκι – Πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια

Του επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ευρώ και σήμερα θα δώσει εξηγήσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ο 58χρονος κακοποιητής του μικρού γιατιού στην Ύδρα. Ο άνδρας πέρασε τη νύχτα του στα κρατητήρια, αφού μετά τη χθεσινή παρουσία του στον Εισαγγελέα, παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Ο 58χρονος, στον οποίο επεβλήθη και διοικητικό πρόστιμο 15.000 ευρώ, θα μεταχθεί εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την ακραία συμπεριφορά σε βάρος του μικρόσωμου ζώου που προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό. 

Το τραυματισμένο γατάκι

Το πρόστιμο των 15.000 ευρώ το οποιο επεβλήθη στον μεσήλικα κακοποιητή είναι το ανώτερο που προβλέπεται αν το το δύστυχο ζωο καταφέρει μετά την κτηνωδία που έχει υποστεί να ζήσει, καθώς τα ποσά ορίζονται στις 5.000 και αγγίζουν τις 15.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον νόμο τα διοικητικά προστιμα, σε περίπτωση θανάτωσης ζώου κυμαίνονται απο 30.000-50.000 ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί οτι οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μετά απο σαφείς οδηγίες των αξιωματικών της Διευθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και την καταγγελία ιδιοκτητριας καταστήματος που στεγάζεται κάτω απο το εστιατόριο που ο 58χρονος δράστης, πέταξε το γατάκι απο υψος 8 μέτρων, ενήργησαν ταχύτατα

Αμέσως τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα, ενώ λίγες ωρες αργότερα κάλεσαν την κυρία του καταστήματος που έκανε την καταγγελία για συμπληρωματική κατάθεση, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, βεβαιώνει πως το ζωάκι επέστρεψε, σε άσχημη κατάσταση και τραυματισμένο στο πρόσωπο.Η ενημέρωση της ΕΛΑΣ


Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛΑΣ: «Για την πράξη που έλαβε χώρα στις 18:05 της 30ης Απριλίου 2023 στην Ύδρα Αττικής αναφέρεται ότι σύμφωνα με συμπληρωματική κατάθεση της καταγγέλλουσας, το τραυματισθέν τετράποδο ζώο εντοπίστηκε και εμφαίνεται καλά στην υγεία του. Κατόπιν τούτου, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας για την Προστασία των Ζώων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Μαργαρίτης Κωτσίμπας και στον κατηγορούμενο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τον άρθρο 24 παράγραφος 1Α του νόμου 4830/201».