Οργή προκαλούν οι εικόνες αγριότητας, που φέρνει στο φως βίντεο που δημοσίευσε στο facebook η φιλοζωική ομάδα, “Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου”. Τρία κουτάβια, δύο νεκρά και ένα ημιθανές, βρέθηκαν πεταμένα σε σακούλες στα σκουπίδια, από τους εθελοντές της ομάδας, μετά από σχετική καταγγελία.

«Ένα τεράστιο “Γιατί;”... Έχουμε γεμίσει σκληράδα, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία ξεπερνούν τα όρια. Μας πήραν τηλέφωνο δύο παιδιά και μας είπαν ότι στα σκουπίδια υπάρχει ένα σκυλάκι μέσα σε μία σακούλα. Ζητήσαμε ένα πρώτο βίντεο στην αρχή για να δούμε τι γίνεται. Ήρθε το βίντεο και πάθαμε σοκ γιατί ουσιαστικά αυτό το σκυλάκι αργοπέθαινε, ενώ μαζί με αυτό φαινόντουσαν κι άλλα δύο πεθαμένα.

Φτάνοντας στον χώρο είδαμε την κατάσταση που φαίνεται και στο βίντεο . Τρία κουταβάκια δύο νεκρά και ένα “ο Θεός να το κάνει ζωντανό”. Ένα μικρό σκυλί αργοπέθαινε, άλλο ένα μαζί του μέσα σε μία σακούλα, το οποίο ήταν πεθαμένο και δίπλα ακριβώς ένα ακόμη που ήταν σε σήψη και είχε βγάλει ήδη σκουλήκια», περιέγραψε στο star.gr ο Αλέξανδρος Καντζιλιέρης, μέλος της φιλοζωικής ομάδας, “Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου”.

Με νευρολογικό πρόβλημα νοσηλεύεται το κουτάβι

Άμεσα, τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν σε κλινική το κουτάβι που βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Είναι περίπου 5 μηνών. Το κουταβάκι ζυγίζει γύρω στα 7 κιλά σίγουρα, ενώ για το μέγεθος του θα έπρεπε, το λιγότερο, να είναι 12 κιλά. Οι πρώτες του εξετάσεις ήταν σχετικά καλές και οι ακτινογραφίες και αιματολογικές. Το θέμα όμως είναι ότι έχει σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα. Μόνιμα το κεφάλι και ο αυχένας του είναι γυρισμένα προς τα δεξιά, τα πίσω πόδια του είναι μαζεμένα και δεν μπορεί να τα τεντώσει. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα κεντρικό πρόβλημα στο νευρολογικό σύστημα. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί η εξέλιξη της υγείας του.

Αρχικά οι γιατροί προσανατολίζονται και είναι σημαντικό αυτό, σε υποξία, στέρηση οξυγόνου δηλαδή, η οποία μπορεί να έχει προκαλέσει κάποια ζημιά στον εγκέφαλο, είτε σε κάποιο χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο θα φανεί στην πορεία αν κάνουμε μαγνητική. Αυτά είναι τα αρχικά σενάρια. Αν και παίζουν από πίσω και αρρώστιες, πιο πολύ πηγαίνει ο νους σε αυτά τα δύο», σημείωσε ο κ. Καντζιλιέρης.

Όπως πρόσθεσε, το κουτάβι φοβάται πάρα πολύ τους ανθρώπους και τρέμει όταν το πλησιάζουν. «Μας βλέπει, μας ακούει, έχει την αίσθηση της κατάποσης, αν και δεν μπορεί να φάει μόνος του, ευτυχώς όμως λειτουργεί ο λαιμός του».

«Πρωτοφανές το περιστατικό...κουτάβια σε τέτοια ηλικία, πεταμένα στα σκουπίδια»

Αν και οι εθελοντές της φιλοζωικής έχουν συναντήσει στο παρελθόν πάρα πολύ σκληρές εικόνες στον Ασπρόπυργο, αυτό το συμβάν ήταν κάτι το πρωτοφανές.

«Και τα τρία κουτάβια βρέθηκαν με κομμένα αυτιά, Ήταν από ανθρώπινο χέρι καθαρά και μάλιστα ήταν σύριζα κομμένα. Παρόλο που είναι παράνομο το να κόψει κάποιος τα αυτιά, αν και δεν το συναντάς κάθε μέρα πια, είναι κάτι συνηθισμένο. Το focus όμως δεν είναι τα κομμένα αυτιά, αλλά ότι πέταξαν στα σκουπίδια τα κουτάβια και το ένα ήταν ζωντανό. Τέτοια εικόνα δεν έχουμε ξανασυναντήσει… Έχουμε συναντήσει μωρά κουταβάκια δεμένα σε σακούλα και πεταμένα, αλλά αυτήν την κατάσταση, σε τέτοια ηλικία, πεταμένα στα σκουπίδια όχι. Ενδεχομένως, σήμερα θα πάμε να κάνουμε και καταγγελία στην αστυνομία. Το σημείο είναι αρκετά ήρεμο, αν και υπάρχουν διάσπαρτα κάποια σπίτια, αμφιβάλλω αν υπάρχουν κάμερες που κατέγραψαν κάτι», είπε ο κ. Καντζιλιέρης.

Μπαράζ περιστατικών κακοποίησης ζώων σε Ύδρα και Τζια

Το βίντεο με τα νεκρά κουτάβια στα σκουπίδια ήρθε στη δημοσιότητα λίγα 24ωρα μετά τα περιστατικά κακοποίησης ζώων σε Ύδρα και Τζια.

Στην Ύδρα, το συμβάν έλαβε χώρα, σε εστιατόριο του νησιού, όπου ένας 55χρονος πέταξε μια γάτα από ταράτσα, ύψους 8 μέτρων, με αποτέλεσμα το ζώο να τραυματιστεί. Ο 55χρονος εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Στην Τζια, ένας 34χρονος τέθηκε υπό κράτηση μετά από καταγγελία ότι άφησε ένα άλογο, με τα πόδια δεμένα σε ένα δέντρο. Το ζώο που έμεινε αβοήθητο χωρίς πρόσβαση σε νερό και τροφή, εντοπίστηκε από διερχόμενους οδηγούς και τουρίστες, να κρέμεται εξαντλημένο σε μια πλαγιά. Οι τελευταίοι ειδοποίησαν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών, ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «το ζώο, του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά. Από θαύμα δεν έσπασε κάτι ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε γιατί είναι σίγουρο πως θα πέθαινε εκεί, κρεμασμένο».