Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι 40 και 48 ετών, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μετά τις απολογίες τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν βάση ενταλμάτων του ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας. Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης τους αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραιβάζ. Μάλιστα σύμφωνα με την υπεράσπιση τους αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάση των οποίων οδηγήθηκαν σύλληψη.

Αύριο,κατά πληροφορίες θα δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση η χήρα του δημοσιογράφου συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.

Ποιο είναι το στοιχείο που «κλείδωσε» την σύλληψη ενός εκ των δυο συλληφθέντων

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το MEGA οι φωτογραφίες στα social media και τα στίγματα στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αποτέλεσαν το «κλειδί» που οδήγησε σε συλλήψεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, υπάρχει ένα στοιχείο κλειδί που έδωσε ώθηση στην υπόθεση και «κλείδωσε» την σύλληψη ενός εκ των δύο. Πρόκειται για μία φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media 80′ μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου και βρίσκεται μέσα στη δικογραφία.

 Επιπλέον τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων των δύο ατόμων και ενός εκ των δύο συλληφθέντων της υπόθεσης, ενεργοποιούνται στην περιοχή λίγο μετά τη δολοφονία, ενώ η αλληλουχία των στοιχείων που υπάρχει τα δείχνει να ξεκινούν από την ευρύτερη περιοχή του Αλίμου.

 Η κόκκινη Ferrari

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πολυτελής κόκκινη Ferrari αξίας 180.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 40χρονου συλληφθέντα, αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

 Παράλληλα θα εξεταστούν όλα τα οικονομικά  δεδομένα καθώς βάσει στοιχείων φαίνεται τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν, ήταν διαχειριστές και σε άλλα πρατήρια καυσίμων.