Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα η παρουσίαση των δύο τελευταίων βιβλίων του δρος Πέτρου Πανταζόπουλου, Δικηγόρου, Μεταδιδάκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών, εταίρου της δικηγορικής εταιρείας Φορτσάκης - Διακόπουλος & Συνεργάτες, στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου.

Το κοινό παρακολούθησε την παρουσίαση των βιβλίων «Η εξουσία του διοικητικού δικαστή επί φορολογικών διαφορών« και «Δικονομία των φορολογικών διαφορών».

Με τη συμμετοχή Ανωτάτων Δικαστικών, Προέδρων και πρώην Προέδρων δικαστηρίων, Καθηγητών Πανεπιστημίου και Προϊσταμένων Φορολογικών Αρχών, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Φορτσάκης, Σαββαΐδου, Μαστρομανώλης και ο Πάρεδρος του ΣτΕ κ. Σεκέρογλου ανέλυσαν πτυχές της διοικητικής και δικαστικής επίλυσης των φορολογικών διαφορών και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.


Περιεχόμενο

Η πρώτη μονογραφία («εξουσία διοικητικού δικαστή») αποτελεί ερμηνευτικό εργαλείο των δικονομικών κανόνων για τη μεταχείριση των φορολογικών υποθέσεων, αναλύοντας σε γενικές γραμμές τις ρυθμίσεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας όσον αφορά τις εξουσίες του δικαστή, όταν εξετάζει μία προσφυγή κατά φορολογικής και τελωνειακής πράξης ή παράλειψης.

Στη δεύτερη («Δικονομία των φορολογικών διαφορών») παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες και το κανονιστικό πλαίσιο σχετικά με τη διαδικαστική και δικαστική επίλυση των φορολογικών διαφορών. Σκοπός του -κατά τον συγγραφέα- είναι να αναδείξει και να αναλύσει τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζει η επίλυση αυτού ειδικά του κλάδου διαφορών, λόγω κυρίως των εξαιρετικών κανόνων που εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια στα οικεία νομοθετήματα.




pantazopoulos_parousiasi
Δημήτρης Διακόπουλος, Πέτρος Πανταζόπουλος, Γιώργος Μυλωνογιάννης



parousiasii__2_
Ε. Μαστρομανώλης, Κ. Σαββαΐδου, Ν. Σεκέρογλου, Π. Πανταζόπουλος, Θ. Φορτσάκης