Το άρτι εκδοθέν από τις Εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» βιβλίο του νιόπαντρου πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, με τίτλο «Διαχείριση της COVID – 19 και κοινοβουλευτικός έλεγχος» θα παρουσιάσουν σήμερα η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., τέως υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. 

Η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κοντοζαμάνη θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή (οδός Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, Αθήνα) και έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 6 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας του, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο δημοσιογράφος, Βασίλης Χιώτης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3 FM.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μπερμπιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπήρξε για πολλά χρόνια στέλεχος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ενώ έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, στη θέση του αντιπροέδρου και του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), στη θέση του γενικού γραμματέα Υγείας, στη θέση του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής και, στη συνέχεια, στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Μετά από τη θητεία του στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ετοιµότητα και την Αντιµετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονοµικής Ανάγκης (HERA), ενώ ο ίδιος είναι παράλληλα σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα της Υγείας.