Τα δυο αδέλφια, που κρίθηκαν προφυλακιστέα για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, αποφασίστηκε να κρατηθούν σε διαφορετικά σωφρονιστικά ιδρύματα. Ο μεν 40χρονος στις φυλακές του Μαλανδρίνου, ο δε 48χρονος, στις φυλακές Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τα δύο αδέλφια πέρασαν το κατώφλι της πρώην σχολής Ευελπίδων νωρίς το πρωί της Τετάρτης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την είσοδο να απαγορεύεται στον δεύτερο όροφο του κτιρίου 9 όπου βρίσκεται το γραφείο του 30ου τακτικού ανακριτή.

Αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση

Πρώτος απολογήθηκε ο 48χρονος που φέρεται να οδηγούσε το λευκό βαν της εταιρείας καθαρισμού. Η διαδικασία ξεκίνησε στις έντεκα παρά είκοσι το πρωί και ολοκληρώθηκε στις δύο και είκοσι το μεσημέρι.

Κατέθεσε γραπτό υπόμνημα, ενώ απολογήθηκε και προφορικά, όπως έκανε και ο αδελφός του. Και οι δύο αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση και αμφισβήτησαν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο 48χρονος υποστήριξε ότι μοίραζε φυλλάδια με άλλα δύο νεαρά άτομα στην περιοχή, με δρομολόγιο που ξεκινούσε από τον Πειραιά και κατέληγε στον Άλιμο. Ο 40χρονος, αρνήθηκε ότι ήταν στην περιοχή και ισχυρίστηκε ότι ήταν σε δουλειές εκτός Αλίμου.

Επιπλέον, οι συνήγοροί τους στάθηκαν σε δύο εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το σκούτερ με το οποίο οι φερόμενοι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν. Αμφισβητούν ότι πρόκειται για το ίδιο όχημα όταν επιβαίνουν δύο άτομα και όταν διακρίνεται μόνο ένας.

«Ο Γιώργος δεν φοβόταν»

Ο δικηγόρος της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ σχολίασε: «Η Κα. Αλεξανδροπούλου δεν τους ξέρει, ο Γιώργος δεν φοβόταν».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν αναλυθεί πάνω από 300 βίντεο από κάμερες προκειμένου να καταλήξουν στα οχήματα των δραστών, αλλά και το δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φτάσουν στον Άλιμο και να διαφύγουν από εκεί μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αναμένονται νέες συλλήψεις

Οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων ολοκληρώθηκαν μετά από έξι ώρες και ακολούθησε η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα η οποία διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, ως ότου αποφασίσουν την προφυλάκισή των δύο αδελφών.

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσαν και οι συνήγοροι της μητέρας και της αδελφής του δημοσιογράφου.

Την ίδια ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκομένων στη δολοφονία Καραϊβάζ εντείνονται, ενώ ο βασικός στόχος είναι να βρεθεί εκείνος που έδωσε την εντολή της εν ψυχρώ εκτέλεσης με τις Αρχές να αισιοδοξούν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν νέες συλλήψεις.

Δείτε βίντεο με σχετικό ρεπορτάζ του Mega