Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά εξαπάτησης από ασυνείδητους σε ανυποψίαστους πολίτες.

Αυτή τη φορά θύμα απάτης ενός ζευγαριού από τον Τύρναβο έπεσε ένας 70χρονος από τον Αλμυρό, από τον οποίο κατάφερε να αρπάξει συνολικά 335.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το gegonota.news, η γνωριμία του ζεύγους των απατεώνων με τον 70χρονο έγινε τους τελευταίους μήνες του 2022 σε θάλαμο νοσοκομείου της Λάρισας την περίοδο που εκείνος νοσηλευόταν ύστερα από επέμβαση, όπως και συγγενής των δραστών.

Με αφορμή τις επισκέψεις στον συγγενή τους οι απατεώνες επικοινωνούσαν καθημερινά με τον 70χρονο, τον οποίο έπεισαν να τους δώσει οικονομίες 335.000 ευρώ για επενδύσεις σε παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Ο 70χρονος, που ήθελε να «αυγατίσει» την περιουσία του, πείστηκε και σταδιακά κατέθετε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία υποτίθεται ότι διαχειριζόταν το ζευγάρι.

Για να κρύψει τα ίχνη του ο απατεώνας από τον Τύρναβο δεν δίστασε να δώσει τον τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα του, που σήμερα βρίσκεται απολογούμενος για απάτη. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες πέρασε την πόρτα του ανακριτή υποβασταζόμενος και περπατώντας με «π».

Ο εμπαιγμός για τις δήθεν επενδύσεις διήρκεσε τρεις μήνες, με τον 70χρονο να καταθέτει τελικά μήνυση και να ασκείται δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για την απάτη.