Ληστεία σε οικία με ένα νεκρό ηλικιωμένο σημειώθηκε την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στη Χαλκίδα, στην περιοχή της Σουβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, που έσπευσε στο σημείο μετά τα τηλεφωνήματα των γειτόνων οι οποίοι άκουσαν τις φωνές της ηλικιωμένης, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ληστεία.

Όπως αναφέρει το eviaportal.gr oλα ξεκίνησαν όταν περαστικοί και γείτονες άκουσαν τη γυναίκα να φωνάζει βοήθεια και κάλεσαν την άμεση δράση, ενώ ένας γείτονας μπήκε από το μπαλκόνι του στο μπαλκόνι της ηλικιωμένης προκειμένου να δει τι έχει συμβεί, αντικρίζοντας τη γυναίκα και τον άνδρα πεσμένους στο πάτωμα.

Ακόμη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των αστυνομικών που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος ο ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε νεκρός, σε πλάγια θέση με δεμένα τα χέρια στους καρπούς και φιμωμένος στο στόμα με νάυλον. Χτυπημένη στο στόμα και δεμένη όμως ήταν και η γυναίκα, η οποία όμως κατάφερε να λυθεί και να φωνάξει βοήθεια.

Στην πόρτα δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, γεγονός που δείχνει ότι οι δράστες ή μπήκαν στο σπίτι μαζί με τον ηλικιωμένο, καθώς ο ηλικιωμένος έβλεπε πριν σε κοντινό καφενείο τον αγώνα, ή το ίδιο το ανδρόγυνο άνοιξε την πόρτα στους 2 ληστες.

Στο σημείο κατέφθασε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Λάμπρος Χουλιαράς, ενώ τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας.