Δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και πασίγνωστοι παίκτες της ελληνικής Super League, έχουν πέσει θύματα, όπως καταγγέλλουν, κυκλώματος στο οποίο συμμετέχει και γνωστός παράγοντας του ποδοσφαίρου με έδρα την αχαϊκή πρωτεύουσα, δίνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά για να αγοράσουν supercars σε εξευτελιστικές τιμές.

Τα αυτοκίνητα υποτίθεται πως θα ερχόντουσαν στην Ελλάδα από τη Γερμανία και τα θύματα του κυκλώματος... ακόμη περιμένουν τα «υπεραυτοκίνητα» που έχουν προπληρώσει. Ποδοσφαιριστές και επιχειρηματίες βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα του κυκλώματος, στο οποίο φαίνεται πως συμμετέχουν εκτελωνιστές και μεσάζοντες.

Έως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το protothema.gr, έχουν υποβληθεί μηνύσεις σε βάρος του πρώην προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Σωτήρη Καμπέρου, και του ιδιοκτήτη της εταιρείας εκτελωνισμού Maragiannis Customs Brokers Garage Junkies, Ιωάννη Μαραγιάννη. Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, δικηγόρο 30 εκ των θυμάτων, χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή μηνύσεων.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ο παίκτης του Ιωνικού, Δημήτρης Μάνος, ο οποίος έδωσε προκαταβολή 5.000 ευρώ, ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Άρη Θεσσαλονίκης Γιώργος Δεληζήσης, ο οποίος έδωσε προκαταβολή 34.000 ευρώ για τρία αυτοκίνητα και ο παίκτης του Βόλου Έργκους Κάτσε που κατέβαλε 20.000 ευρώ. Ο Δεληζήσης, στη μήνυση που έχει καταθέσει, ανέφερε πως ένας εκ των κατηγορουμένων τού ζήτησε χρήματα προκειμένου να αγοράσουν αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια θα μεταπωλούσαν με σκοπό το κέρδος στον διεθνή Έλληνα παίκτη της Λίβερπουλ, Κώστα Τσιμίκα, που δήθεν είχε εκφράσει ενδιαφέρον

Η λίστα με τους Έλληνες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δείχνει ατελείωτη και οι πληροφορίες για απίστευτα χαμηλές τιμές για την απόκτηση πανάκριβων οχημάτων διαδίδονταν από στόμα σε στόμα. Το γεγονός, όπως καταγγέλλουν τα θύματα, πως «μπροστάρης» εμφανιζόταν παράγοντας του ελληνικού αθλητισμού έπαιζε σημαντικό ρόλο για να τον εμπιστευτούν. Από τα δίχτυα του κυκλώματος, δεν γλίτωσε και ο Έλληνας διεθνής αριστερός μπακ της Νόριτς, Δημήτρης Γιαννούλης, καθώς και τα αδέλφια του, Κώστας και Μαρία, όπως και ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος αγωνίζεται στην Ινδία και προπλήρωσε στο κύκλωμα 28.000 ευρώ.

Στις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος των κατηγορουμένων, αυτό που τονίζουν οι καταγγέλλοντες είναι πως οι τιμές που τους δίνονταν για την απόκτηση των αυτοκινήτων των ονείρων τους ήταν μέχρι και 80% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες σε μάντρες μεταχειρισμένων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 8/5