Οι πυροβολισμοί στο Μενίδι δεν έχουν κοπάσει, ακόμα και μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου. Το φαινόμενο των άσκοπων πυροβολισμών παραμένει καθημερινό, όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής σε ρεπορτάζ του MEGA. 

Συγκεκριμένα, αναφέρονται μαρτυρίες. 

«Αυτόν το μήνα έχουμε 4 σφαίρες στο σχολείο, αλλά στην περιοχή το φαινόμενο είναι καθημερινό» .

«Την περασμένη εβδομάδα πήγα πάλι για κατάθεση για σφαίρες που βρήκα σπίτι μου».

«Πάσχα μέρα πυροβολούσαν, εγώ μένω δίπλα και με βρήκε η σφαίρα στον ώμο» .

Πεδίο βολής χαρακτηρίζουν όλη την περιοχή οι κάτοικοι στο Μενίδι. Καθημερινά, όπως καταγγέλλουν, μαζεύουν σφηνωμένους κάλυκες από τα αυτοκίνητά τους, μπαλκόνια και ταράτσες.

«Έχουμε σταματήσει να απλώνουμε ρούχα στην ταράτσα, έχω φέρει μια χούφτα κάλυκες να τις δώσω στους αρμόδιους, έχω καλέσει 3 φορές την αστυνομία έχω παραδώσει και εκεί η κατάστασή δεν αλλάζει».

«Φοβόμαστε για τα παιδιά μας»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι γονείς έξω από το 20ό δημοτικό σχολείο Αχαρνών, όπου την Παρασκευή βρήκαν σπασμένο το τζάμι αίθουσας.

Οι γονείς ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης και ασφάλεια για τα παιδιά τους και για τους ίδιους. Τονίζουν πως δεν γίνεται τα παιδιά να χρειάζονται αλεξίσφαιρα και κράνη για να πάνε στο σχολείο τους.

Σε πεδίο βολής έχει μετατραπεί η γειτονιά γύρω από το 20ό δημοτικό σχολείο Αχαρνών. Ο ρεπόρτερ του MEGA κρατούσε τις σφαίρες που είχαν μαζέψει οι γείτονες από τις αυλές και τις ταράτσες τους.

«Ζητάμε περισσότερη αστυνόμευση, περισσότερα μέτρα ασφαλείας ώστε οι συνδημότες μας να αισθάνονται ασφαλείς. Απαιτούμε και διεκδικούμε και δεν κάνουμε πίσω σε αυτό με τίποτα», τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.

Η τραγωδία με τον 11χρονο Μάριο δεν σταμάτησε τους ανεύθυνους που συνεχίζουν να πυροβολούν στον αέρα… Σύμφωνα με τους γονείς, πριν από 3 χρόνια, μαθητής στο 18ο νηπιαγωγείο Αχαρνών είχε χτυπηθεί στο κεφαλι από αδέσποτη σφαίρα. Ευτυχώς ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός.