Ενώπιον του 30ού τακτικού ανακριτή βρέθηκαν δύο στενοί φίλοι του Γιώργου Καραϊβάζ προκειμένου να καταθέσουν γύρω από τα όσα αφορούν στην υπόθεση της δολοφονίας του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Ο λόγος για τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργο Καλλιακμάνη.

Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν από το δικαστικό λειτουργό τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να επισκεφτούν την πρώην Σχολή Ευελπίδων και να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Και οι δυο τους είχαν στενή φιλική σχέση με τον Γιώργο Καραϊβάζ κι ενδεχομένως ο ανακριτής έχει συγκεκριμένα πράγματα που ήθελε να ρωτήσει.

«Να συνεισφέρουμε»

«Ήρθα να καταθέσω μετά από τηλεφώνημα από τον κ. ανακριτή. Τόσο εγώ όσο και όλοι όσοι ήμασταν φίλοι με τον Καραϊβάζ θέλουμε να συνεισφέρουμε ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να ανακουφιστεί η ψυχή του Γιώργου» είπε αρχικά ο ντετέκτιβ κ. Τσούκαλης και στη συνέχεια σημείωσε πως «η ΕΛΑΣ κάνει πολύ καλή δουλειά κι εκτιμώ πως θα φτάσουμε στους ηθικούς αυτουργούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Γιώργος θα επιστρέψει κοντά μας» ολοκλήρωσε με πικρία ο ιδιωτικός ερευνητής, ο οποίος έχει οικογενειακή σχέση με την οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού συντάκτη.

Κάθε ημέρα που περνάει διαπιστώνεται πως τα πράγματα δεν είναι τόσο «θολά» στην έρευνα των αστυνομικών. Ίσα-ίσα, σχηματίζεται η εντύπωση πως οι σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων είναι διακριτές και πως βγαίνουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που θα αναδειχτούν κατά την κύρια ανάκριση.

«Καλή η δουλειά της ΕΛΑΣ»

Την ίδια άποψη φέρεται να έχει και ο Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος εξερχόμενος του γραφείου του ανακριτή υποστήριξε πως θεωρεί τη δικογραφία «δεμένη»: «Μακάρι να ήμουν ουσιώδης μάρτυρας και να μπορούσα να καταθέσω σημαντικά πράγματα για την υπόθεση. Κλήθηκα για συμπληρωματική κατάθεση, καθώς είχα κληθεί και στο παρελθόν από το Ανθρωποκτονιών. Θεωρώ πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την αστυνομία. Έχουμε να κάνουμε για μια δικογραφία “δεμένη”».

Στη συνέχεια τόνισε με ικανοποίηση: «Νιώθω ευχαριστημένος που έχουμε φτάσει έως εδώ, άλλωστε ήμουν από εκείνους που το πίστευα από την πρώτη στιγμή. Σαφώς θα είμαι πιο ευχαριστημένος όταν θα φτάσουμε στους ηθικούς αυτουργούς, όχι μόνο σε αυτούς που τράβηξαν τη σκανδάλη». Ο έμπειρος αστυνομικός μίλησε και για το προφίλ του 30ού τακτικού ανακριτή, τονίζοντας πως πρόκειται για «δικαστικό λειτουργό που παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά του και ακόμη περισσότερο τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Συνεπώς, εκτιμά πως αργά ή γρήγορα θα προκύψουν εξελίξεις γύρω από το θάνατο του αγαπημένου συναδέλφου.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 9 Μαΐου 2023.