Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Τηλεφώς και επικεφαλής του κόμματος «Οικολόγοι Ελλάδας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας έχασε τη ζωή του στις αρχές Μαΐου. Μάλιστα, στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο Νάσος Γουμενίδης και ο δικηγόρος της οικογένειας του εκλιπόντα, αποκάλυψαν ότι δυο-τρεις ημέρες πριν φύγει από τη ζωή, έγιναν μια σειρά από περιστατικά τα οποία ερευνά ο εισαγγελέας, καθώς μεταφέρθηκε από την κλινική στην οποία νοσηλευτόταν με ασθενοφόρο σε άγνωστη τοποθεσία. Μια τοποθεσία που προκάλεσε την αφορμή για τους οικείους αλλά και τον δικηγόρο του να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ Ωρωπού για ανθρωποκτονία.

Συγκεκριμένα όταν ο καναλάρχης μεταφέρθηκε από το σπίτι του μετά από εντολή εισαγγελέα σε άγνωστο χώρο, ο στενός συνεργάτης του Σπύρος Λαμπίρης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας έφυγε από τη ζωή χωρίς να είναι γνωστή η αιτία θανάτου και ενώ ήταν υγιής. Μετά την μηνυτήρια αναφορά και ενώ ήταν να γίνει η κηδεία του, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να «παγώσει» η τελετή προκειμένου να γίνει νέα νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας μάλιστα, τόνισε ότι ο εκλιπών του είχε εκφράσει όσο ήταν εν ζωή την άρνησή του να φύγει από το σπίτι του και να τεθεί υπό δικαστική συνδρομή. Η επιθυμία του αυτή φέρεται να έχει αποτυπωθεί και σε βίντεο-ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές