Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Λάρισας, ύστερα από την μαζική θανάτωση πολλών γατών στην οδό Κρήτης. Η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας», Αλεξάνδρα Μουστάκα που γνωστοποίησε το συγκεκριμένο γεγονός, μίλησε στα parapolitika.gr τονίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ευρύτερη περιοχή».

Συγκεκριμένα η κυρία Μουστάκα ανέφερε ότι η οργάνωση ενημερώθηκε για το σοκαριστικό συμβάν πριν από δύο μέρες. «Μας έστειλαν τις φωτογραφίες πριν από δύο μέρες. Κάποιος πολίτης που μένει στην περιοχή βρήκε δυστυχώς νεκρές τις γατούλες και κάποια περιστέρια. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ένα ακατοίκητο σπίτι που πολλά αδέσποτα ζώα το έχουν βρει ως καταφύγιο. Στην γειτονία υπάρχουν φιλόζωοι άνθρωποι που ταΐζουν τα ζώα. Αυτό μάλλον κάποιον ενόχλησε και έριξε φόλες» δήλωσε. Αμέσως μετά εξέφρασε και την αγωνία της ότι τα νεκρά ζώα δεν είναι μονάχα αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες: «Τα ζώα όταν φάνε μία φόλα και είναι να πεθάνουν κρύβονται. Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι είναι κι άλλα ζωάκια νεκρά, τα οποία δεν τα έχουμε βρει ακόμα».

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι: «Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν παρουσιαστεί πολλές φορές περιστατικά με φόλες. Είναι η περιοχή Σάλια και ως γνωστόν πολλές φορές έχουνε ρίξει φόλες προκειμένου να θανατώσουν τα αδέσποτα».

Σύμφωνα με την κυρία Μουστάκα, με αυτό τον τρόπο κάποιοι θεωρούν ότι έτσι θα μειώσουν τον πληθυσμό των ζώων, άλλα στην ουσία δεν καταφέρνουν τίποτα.

«Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να μειώσουμε τον πληθυσμό τους είναι η στείρωση. Στόχος μας πλέον είναι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων να μην θανατώνουν τα ζώα και να ενταθούν τα προγράμματα στειρώσεων των αδέσποτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες» κατέληξε.