Με σημαντικές ελλείψεις φαίνεται ότι ξεκίνησε η φετινή τουριστική σεζόν σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, πανσιόν και εστιατόρια, την στιγμή, μάλιστα, που προβλέπεται ότι θα σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ.

Μάλιστα, η δυσκολία εύρεσης εργαζόμενων, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος διαμονής σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς, φτάνει τους επιχειρηματίες στο σημείο να αναζητούν τυλιχτές για σουβλατζίδικα με μισθό… άνω των 3.000 ευρώ!

tylixtis

Συγκεκριμένα, στη Μύκονο σουβλατζίδικο έχει αναρτήσει αγγελία όπου ζητά τυλιχτή με ελάχιστη εμπειρία 24 μηνών και αμοιβή 3.600 ευρώ (10 ευρώ την ώρα). Μάλιστα αναφέρει πως η αμοιβή είναι συζητήσιμη, που σημαίνει πως αφήνει «παράθυρο» και για μεγαλύτερες απολαβές.

Την ίδια στιγμή, παραθαλάσσιο εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή Δορούφι Κρανιδίου αναζητά μάγειρα – chef προσφέροντας μισθό 2.500 ευρώ.

sef

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ελάχιστη εργασιακή εμπειρία σε κουζίνα 5 χρόνια, ενώ το εστιατόρια παρέχει ιδιωτική διαμονή σε γκαρσονιέρα, διατροφή, πλήρη ένσημα καθώς και μεγάλο ποσοστό από τα την κουζίνα.