Παρά την παρουσία ειδικών κλιμακίων των ελεγκτικών Αρχών στη Μύκονο, ορισμένοι δεν συμμορφώθηκαν και παραβίασαν τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε νέες συλλήψεις.

Αυτή τη φορά με χειροπέδες βρέθηκαν τέσσερα άτομα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν Πακιστανό και τρεις Έλληνες, οι οποίοι προχωρούσαν σε εργασίες εκτεταμένων επιχωματώσεων.

Στις Αρχές έφτασαν σχετικές καταγγελίες και αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή των παλαιών μεταλλείων Μυκόνου. Εκεί διαπίστωσαν την παρουσία φορτηγού και φορτωτή, που έκαναν διαμόρφωση του εδάφους στον χώρο όπου τοποθετούνταν τα προϊόντα εκσκαφής. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε, δίπλα από οίκημα, Πακιστανός ο οποίος κρυβόταν. Στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή πεζός, πλην όμως καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε.

Τι δήλωσε

Σχετικά με την παρουσία του στον χώρο δήλωσε προφορικά στους αστυνομικούς ότι εργάζεται ως φύλακας στο σημείο για λογαριασμό κατασκευαστικής εταιρείας έναντι αμοιβής. Η εταιρεία που ανέφερε ο φύλακας είναι από τις πιο γνωστές στο «νησί των ανέμων». Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος.