Νυχτερινές περιπολίες με αυτοκίνητα κάνουν τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι στην περιοχή Ταξιάρχης της Χαλκιδικής, όπου αρκούδες έχουν προκαλέσει αναστάτωση και υλικές ζημιές, με αποκορύφωμα το πάγωμα των εργασιών στα φημισμένα τους έλατα.

Αυτό που ανησυχεί τους κατοίκους είναι ότι οι αρκούδες έχουν αφήσει τα ίχνη τους σε τουλάχιστον 8 χωριά: στα Βράσταμα, στην Παλαιοχώρα, στη Βάβδο, στη Μεγάλη Παναγιά και στην Ιερισσό.

«Ο κόσμος φοβάται, έχει σταματήσει τις εργασίες για τα έλατα και για τα χωράφια του», αναφέρει στο thesstoday.gr ο ελαιοπαραγωγός και κάτοικος της περιοχής Γιώργος Γιωρούδης, υπογραμμίζοντας πως οι καταστροφές είναι τεράστιες για τους επιχειρηματίες, που αποφάσισαν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να διώξουν τις αρκούδες από το χωριό.

«Κάθε βράδυ, υπάρχει ομάδα που γυρνάει με τα αυτοκίνητα και κορνάρει κάνοντας θόρυβο για να μην έρθει η αρκούδα» εξηγεί και ποροσθέτει πως ολόκληρο το χωριό έχει τρομοκρατηθεί από την περίπτωση πιθανής συνάντησης. «Δεν βγαίνει κανένας έξω από το σπίτι εδώ και 10 μέρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Καθησυχαστικός

O εκπρόσωπος Τύπου του Αρκτούρου, Πάνος Στεφάνου, καθησυχάζει τους κατοίκους και κάνει λόγο για μία αρκούδα και όχι περισσότερες. Όπως αναφέρει, πρόκειται για νεαρό αρσενικό που ξεκίνησε από την Βόλβη και λόγω της αναπαραγωγικής περιόδου, καλύπτει καθημερινά μεγάλες αποστάσεις ψάχνοντας για θηλυκή αρκούδα αλλά και για τροφή, βρίσκοντας εύκολη πρόσβαση στα μελίσσια της Χαλκιδικής.