Δεν φαίνεται ακόμα...φως στην υπόθεση θανάτου του καναλάρχη Κωνσταντίνου Παπανικόλα. «Ένα πέπλο μυστήριο που υφαίνεται όλο και πιο πολύ και παίρνει τη μορφή θρίλερ πλέον», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επιστήθιος φίλος του εκλιπόντος, Σπύρος Λαμπίρης.

Επιμένει ότι οι συνθήκες θανάτου του παραμένουν «μυστήριο»: «Δε θα πέθαινε ο Παπανικόλας εδώ… Ούτε σε μια ώρα, ούτε σε δυο… Ούτε σε μια μέρα, ούτε σε δύο…».

Όπως υποστηρίζει, δεν έμαθε ποτέ κανείς πότε και πού πέθανε: «Δεν πηγαίνει το μυαλό μου στην οικογένεια. Στην ασφάλεια Καλάμου ο αδελφός του δηλώνει ότι πέθανε στο σπίτι μου, την άλλη μέρα, ο δικηγόρος του λέει ότι πέθανε σε ένα ίδρυμα».

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star και της Τασούλας Παπανικολάου, η ιατροδικαστική στην παρούσα φάση έδειξε «απροσδιόριστη αιτία θανάτου».

Τις επόμενες ημέρες, οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν τις απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του.

Ο θεράπων γιατρός του καναλάρχη δήλωσε για την κατάσταση της υγείας του εκλιπόντος πριν «φύγει» από τη ζωή: «Ήταν πολύ καταβεβλημένος από την όλη κατάσταση της υγείας του. Δε νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο. Από εκεί και πέρα δε μπορώ εγώ να ξέρω πώς γίνεται και τι γίνεται. Η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια, η οποία μπορεί να επιφέρει και τον θάνατο».

«Προσπάθησαν να του πάρουν τις μετοχές»

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας είχε το 25% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα, το 100% της τηλεοπτικής άδειας. Ο δικηγόρος του, ζητά τώρα να ερευνηθεί η μήνυση που είχε υποβάλει προς συγκεκριμένα συγγενικά πρόσωπα πριν από δύο μήνες.

«Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εστιάσει στη μήνυση για απόπειρα κακουργηματικής απάτης, καθώς τρίτο πρόσωπο προσπάθησε να του πάρει το 25 % των μετοχών που είχε στο Κόντρα», τόνισε ο δικηγόρος του εκλιπόντος, Στέλιος Σούρλας.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος των τριών εν ζωή αδελφών του Κωνστανίνου Παπανικόλα απαντά δια μέσω του δικηγόρου τους, Δημήτρη Χρυσάφη ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κίνητρο: «Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κίνητρο, απλούστατα γιατί δεν είχε καμία περιουσία και ό,τι ακίνητο υπήρχε στο όνομά του ήταν υποθηκευμένο έναντι πολύ μεγάλων ποσών ευρώ».