Στα χέρια της Αστυνομίας για απάτες βρίσκεται ένας 36χρονος από τη Βουλγαρία που παραπλανούσε ηλικιωμένους στην Κομοτηνή, λέγοντάς τους πως συγγενικό τους πρόσωπο βρίσκεται στο νοσοκομείο και χρειάζεται άμεσα επέμβαση. 

Για τις απάτες συνελήφθη στην Κομοτηνή ένας άνδρας από τη Βουλγαρία, ο οποίος προηγουμένως είχε καταφέρει να «ξεγελάσει» μια 85χρονη και μια 62χρονη. Συγκεκριμένα, από την 85χρονη απέσπασε 5.000 ευρώ, ενώ από την 62χρονη 600 ευρώ και έξι χρυσές λίρες.

Ο άνδρας συνελήφθη την ώρα που περίμενε οδηγίες για τη μεταφορά των χρημάτων. Πάνω του βρέθηκε μια απόδειξη μεταφοράς χρημάτων για το ποσό των 3.900 ευρώ, οι έξι λίρες που απέσπασε από την 62χρονη, 100 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι ηλικιωμένοι αναζητούσαν τους αγαπημένους τους στα νοσοκομεία

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το gnomionline.gr, την Τετάρτη η διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» Μάγδα Γιαμουστάρη είχε εκδώσει επείγουσα ανακοίνωση, καθώς πολλοί γονείς βρέθηκαν στο νοσοκομείο την Τρίτη αναζητώντας αγαπημένα τους πρόσωπα που δήθεν χρειάζονταν χειρουργείο.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Τουλάχιστον πέντε συμπολίτες μας προσήλθαν πανικόβλητοι χθες Τρίτη 9-6-2023 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας αναζητώντας συγγενικό τους πρόσωπο τραυματισμένο-άρρωστο. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου που τους ενημέρωνε γι’ αυτό εξαπατώντας τους. Εφιστούμε την προσοχή όλων να είναι επιφυλακτικοί, σε ανάλογες περιπτώσεις, να διερευνούν την αλήθεια του τηλεφωνήματος ερχόμενοι σε επαφή με τα συγγενικά τους πρόσωπα και να ενημερώνουν τις Αστυνομικές Αρχές καταγγέλλοντας το γεγονός, προκειμένου να διερευνηθεί αυτό».