Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο από την ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα, όπου ένα βρέφος 5,5 μηνών ξεψύχησε αφού έμεινε ξεχασμένο για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του.

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί ο πατέρας του άτυχου βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο στην Άρτα. Ο 37χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αφού το 5,5 μηνών μωρό ξεψύχησε όταν ο πατέρας του το «ξέχασε», όπως ισχυρίζεται, για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

Όπως όλα δείχνουν, ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους οφείλεται σε θερμοπληξία.  Όπως μάλιστα αναφέρουν οι πληροφορίες που παρουσίασε στο MEGA o Βασίλης Λαμπρόπουλος, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στο αυτοκίνητο, γιατροί και ιατροδικαστές αναφέρουν ότι το παιδί έπαθε αφυδάτωση.

Αυτή η ταραχή και το κλάμα πιθανώς να δημιούργησαν αρρυθμίες και διάφορα προβλήματα σε ζωτικά όργανα του μωρού, όπως οι πνεύμονες και το νεφρό, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Οι ιατροδικαστές, σύμφωνα με το MEGA, υποστηρίζουν ότι το βρέφος δεν είναι δυνατό να πέθανε από ασφυξία, καθώς είτε σε στάση είτε σε κίνηση το αυτοκίνητο έχει αέρα μέσα στην καμπίνα, οπότε δεν υπήρχε έλλειψη οξυγόνου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο