Για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 37χρονος τραγικός πατέρας του βρέφους που έχασε τη ζωή του στην Άρτα μίλησε στα parapolitika.gr ο δικηγόρος του, Δημήτριος Λαμπράκης. Ο νομικός εκπρόσωπος του πατέρα μίλησε επίσης και για το πώς είναι η σχέση του πελάτη του με τη σύζυγό του και μητέρα του μωρού.

Στην αρχή ο κ. Λαμπράκης ανέφερε ότι ο 37χρονος κατά τη σημερινή του απολογία ισχυρίστηκε ότι το μυαλό του μπλόκαρε και ότι εκείνη την ημέρα ήταν πολύ κουρασμένος και άυπνος.«Μπλόκαρε ξαφνικά το μυαλό του, ενώ έπρεπε να πάει το παιδί του στο βρεφοκομείο. Τελικά δεν το πήγε, πίστευε όμως ότι το έχει πάει. Έχασε την επίγνωση του γεγονότος. Άφησε το παιδί σε ένα πολυσύχναστο μέρος και έφυγε για τη δουλειά του. Ο ίδιος το αντιλήφθηκε μόνο όταν του τηλεφώνησε η γυναίκα του και δυστυχώς ήταν η ώρα που επέστρεφε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος. Και συνέχισε: «Αυτό μπορεί να συμβεί σ' έναν άνθρωπο ο οποίος είναι κουρασμένος και αγχωμένος. Εκείνο το βράδυ ο ίδιος δεν είχε κοιμηθεί καθόλου, γιατί το παιδί πονούσε στα δόντια του. Την άλλη μέρα έπρεπε να φύγει το πρωί και να πάει στη Λευκάδα για δουλειά. Όλα αυτά ήταν που συνωμότησαν για να συμβεί αυτό».

Σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του ο κ. Λαμπράκης δήλωσε: «Είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Χρειάστηκε να πάρει ειδική φαρμακευτική αγωγή για να πάει να απολογηθεί στην ανακρίτρια».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη σχέση που έχει με τη σύζυγό του, ο νομικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Με τη σύζυγό του δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Προς στιγμήν υπήρξε λόγω του θανάτου του παιδιού. Το ζευγάρι όμως είναι πολύ αγαπημένο και αμέσως επανήλθαν, ήρθαν κοντά και αγκαλιάστηκαν. Μαζί θα ξεπεράσουν τον θάνατο, αλλιώς δεν γίνεται».

Καταλήγοντας ο κ. Λαμπράκης αναφέρθηκε και στη δικαστική διαδικασία που θα ακολουθήσει, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι η κατηγορία που βαραίνει τον πελάτη του θα μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια. «Περιμένουμε να καταθέσει τώρα και η μητέρα του παιδιού και στη συνέχεια ίσως να διαταχθεί μία ακόμη πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαφανούν τα αίτια του θανάτου. Στο τέλος πιστεύω ότι θα μεταβληθεί η κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, δηλαδή από τη θανατηφόρα έκθεση σε ανθρωποκτονία από αμέλεια», είπε.

Σημειώνεται ότι σήμερα (12/5) ο 37χρονος πατέρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.