Αύριο το μεσημέρι θα γίνει η ονοματοδοσία και η κηδεία του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο κλεισμένο στο αυτοκίνητο του πατέρα του στην Άρτα. Στο άτυχο βρέφος, θα δωθεί το όνομα Λυδία λίγο πριν στην εξόδιο ακολουθία. Οι γονείς του, μαζί με συγγενείς, φίλους, αλλά και όλη την Άρτα που πενθεί, θα το αποχαιρετήσουν στις 12 το μεσημέρι.

Το νεαρό ζευγάρι με την υποστήριξη ψυχολόγων πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους, αλλά πήγαν σε άλλο συγγενικό. Και οι δύο βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, όμως στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

«Θα ήθελα να μη ζω, αισθάνομαι άχρηστος» - Ράκος ο πατέρας του βρέφους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας του βρέφους που το ξέχασε για τουλάχιστον επτά ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και πήγε στη δουλειά του.

Ο 37χρονος βρέθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας συντετριμμένος. «Σταμάτησε το μυαλό μου. Θα ήθελα να μη ζω, αισθάνομαι άχρηστος», είπε στην απολογία του και περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του εκείνο το μοιραίο πρωινό που ξέχασε το μωρό στο αυτοκίνητό του.

Υποστήριξε ότι σταμάτησε να πάρει έναν καφέ, ενώ το παιδί ήταν δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα. Εκείνη τη στιγμή σταμάτησε το μυαλό του. Πλήρωσε και αντί να φύγει αριστερά, πήγε δεξιά για τη δουλειά του. Από εκεί έφυγε, πήγε στη Λευκάδα, εκτέλεσε το έργο και όταν πήγε η μητέρα να πάρει το παιδί αποκαλύφθηκε τι είχε συμβεί.

Υποστήριξε πως ξέχασε ότι είχε το παιδί στο αμάξι γιατί ηταν πολύ κουρασμένος.

Η γυναίκα που θα βάπτιζε το αδικοχαμένο κοριτσάκι μίλησε στο Star για τον πατέρα.
Στο άκουσμα ότι αφέθηκε ελεύθερος, έκανε τον σταυρό της. «Κάποια στιγμή λες "Γιατί εκεί... Γιατί σε εμένα... Γιατί...". Δεν αμέλησα ποτέ το παιδί. Ήταν καταπληκτικοί γονείς. Ο Κώστας υποδειγματικός πατέρας. Όλοι λέγαμε για τη χαρά της βάπτισης, αλλά η μοίρα... Το μυαλό, η μνήμη... Αυτό, όμως, που θέλω να τονίσω, είναι οτι ο Κώστας είναι ένα εξαιρετικό παιδί και πολύ συνεπής».

Την ώρα που ο πατέρας έδινε εξηγήσεις στην ανακρίτρια, η μητέρα έπαιρνε εξιτήριο απο το νοσοκομείο Άρτας. Η νονά του παιδιού αποκάλυψε τη σύντομη επικοινωνία που είχε μαζί της: «Στηρίζει τον Κώστα και τον αγαπάει. Βγήκε και η Μαρία, πήγε σπίτι της. "Είναι ψυχούλα ο Κώστας, τον αγαπώ", είπε».