Σήμερα το πρωί αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια τα δύο αδέρφια από την Αρμενία που κατηγορούνται για τον θάνατο ενός 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, το πρωί του Σαββάτου.

Όπως φαίνεται, τονίζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αιτία του διαπληκτισμού που οδήγησε στον θάνατο τον Κώστα Μιχαηλίδη είναι το γραφείο τελετών που άνοιξε στη γειτονιά όπου μένουν τα δύο αδέρφια. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσαν από κατοίκους της συνοικίας, οι διαπληκτισμοί μεταξύ των τριών ανδρών ήταν συχνοί.

Τα δύο αδέρφια, ηλικίας 40 και 42 ετών, ζητούσαν επίμονα να κλείσει την επιχείρησή του και το πρωί του Σαββάτου τον συνάντησαν εκ νέου, την ώρα που τάιζε αδέσποτες γάτες. Αφού του έκαναν παρατήρηση, τα αίματα άναψαν, με τα δύο αδέρφια να κλοτσάνε τα πιατάκια των αδέσποτων ζώων. Τις κουβέντες διαδέχθηκαν τα σπρωξίματα και οι γροθιές. Μάλιστα, ο άτυχος 52χρονος, κάποια στιγμή, έπεσε πάνω στην τζαμαρία του γραφείου του, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαδύτου και Αγαθουπόλεως.

Σύμφωνα με όσα είπαν στους αστυνομικούς οι δύο συλληφθέντες, έφυγαν από το σημείο με την παρότρυνση της μητέρας τους, δίνοντας τέλος στη διαμάχη, ενώ επέμειναν πως ο 52χρονος μετά το περιστατικό ήταν όρθιος. Ωστόσο, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Κλειδί» ο ιατροδικαστής

Αστυνομικοί και εισαγγελείς αναμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που θα γίνει σήμερα στο νεκροτομείο Θεσσαλονίκης. Η αιτία θανάτου θα καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των δύο αδερφών θα διορίσει τεχνικό σύμβουλο, που θα είναι παρών στην ιατροδικαστική εξέταση.

Η οικογένεια του 52χρονου θεωρεί υπεύθυνους για τον θάνατό του τα δυο αδέρφια, τα οποία κατά το παρελθόν είχαν προκαλέσει και άλλα επεισόδια με τις τζαμαρίες και τα οχήματα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την κατάθεση του γιου του θύματος, Γιώργου, οι δύο κατηγορούμενοι χτυπούσαν τον πατέρα του με μανία, ακόμα και όταν αυτός βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε να τον παραλάβει το ασθενοφόρο, αλλά είχε ήδη χάσει τη ζωή του, φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές ο γιος του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κατά το παρελθόν τα δύο αδέρφια είχαν απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ ο 42χρονος και για ανυποταξία. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

 Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή» / Του Γιώργου Σόμπολου