Στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια είναι εφημέριος ο ιερέας που φέρεται να φόρεσε το ράσο, προκειμένου να γλιτώσει τα χρέη του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας ήταν επιχειρηματίας στον χώρο του εμπορίου δερμάτων στην Πάτρα και είχε πολλά χρέη.

Σύμφωνα με το MEGA, ο εν λόγω ιερέας υπάγεται στην αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2021, είναι έγγαμος και πατέρας έξι παιδιών.

Πριν να γίνει ιερέας, είχε συνεχίσει ως τρίτη γενιά, για το διάστημα από το 1993 έως 2011, την ιδιωτική επιχείρηση υποδημάτων που διατηρούσε η οικογένεια του στην Πάτρα.

Στα χρόνια αυτά φέρεται να «φέσωσε» με σχεδόν 1 εκατ. ευρώ τα θύματά του πριν να εξαφανιστεί.

Το 2011-2012 αποφοίτησε από τη Ριζάρειο ιερατική σχολή και έπειτα συμμετείχε σε προγράμματα κατάρτισης κληρικών του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης έως το 2020, ενώ από το 2012 και μετά λειτουργεί σε διάφορες ενορίες.

Το 2012 διορίστηκε ως εφημέριος της Αγίας τριάδας Πετρουπόλεως έως και το 2021 και εδώ και δύο χρόνια είναι προσωρινός εφημέριος στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια.

Το MEGA επικοινώνησε με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοχάρη Βαρνάβα, ο οποίος απάντησε πως εφόσον υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, η Εκκλησία θα λάβει τα μέτρα της, επισημαίνοντας ότι δεν είχαν ιδέα για τη δράση του.

«Προς στιγμήν δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο και ούτε έχουμε κάτι στα χέρια μας που να καθιστά κατηγορία εναντίον του. Εάν κάποιος έχει στοιχεία εναντίον του, να τα καταθέσει και να τηρήσουμε και εμείς την νόμιμη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοχάρης Βαρνάβας.

Τα θύματα του επιχειρηματία που έγινε ιερέας τον εντόπισαν μέσα από τα social media, όπου κάνει συχνά αναρτήσεις για το ιερατικό του έργο.

Κατάφεραν, μάλιστα, να τον συναντήσουν σε νεκροταφείο, την ώρα που τελούσε κηδεία, και όταν του ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω, εκείνος τους είπε να περιμένουν και πως θα τα επιστρέψει σιγά σιγά, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.