Δεν χτύπησε το σκυλί, αλλά του φώναξε... για να μη φάει τις κότες. Αυτό υποστηρίζει ο 70χρονος που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά το ζώο, στην περιοχή των Λουτρών Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Σημειώνεται πως εις βάρος του ηλικιωμένου η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κακοποίηση ζώου συντροφιάς. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 70χρονος δήλωσε πως είναι «ελεύθερος και αθώος», βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, και υπογράμμισε πως δεν χτύπησε τον σκύλο.

«Το σκυλί είναι το καλύτερο του κόσμου και το πιο τακτοποιημένο, σας το είπε και ο κτηνίατρος. Με κατήγγειλαν γιατί έχουν πάθος και μια νοοτροπία ότι θέλουν να κυνηγάνε. Εμείς δεν δώσαμε ποτέ δικαιώματα. Τα σκυλιά μας είναι υγιέστατα, το δήλωσαν και δύο κτηνίατροι», ανέφερε στο protothema.gr

«Δεν το χτύπησα. Είναι ένα κουτάβι που έπρεπε να βγει μέσα από τις κότες. Το φώναξα για να βγει από το κοτέτσι, αυτό είναι όλο. Αν είναι δυνατόν. Ας ασχοληθούμε με τα αγριογούρουνα που έφαγαν τις περιουσίες μας», είπε ακόμη.

«Έχω γεννηθεί με τα σκυλιά, είμαι "αναντάμ μπαμπαντάμ" κτηνοτρόφος. Ελάτε να τα δείτε, η τρίχα τους γυαλίζει και αυτό σημαίνει ευζωία. Αλλά οι οικολόγοι οι φίλοι μας, που τους αγαπάμε και τους εκτιμάμε, ας μην προτρέχουν. Τα δένουμε, 600 ευρώ πρόστιμο, τα αφήνουμε ελεύθερα και μας κυνηγάνε. Είμαι ελεύθερος και αθώος», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι στον 70χρονο έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr