Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη μετά τις καταγγελίες για ανθρώπους με σοβαρά ψυχικά νοσήματα που παρενοχλούν ανηλίκους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο αναλυτικά, φαίνεται ότι κυκλοφορούν στις ψηφιακές πλατφόρμες όλο και περισσότερα προφίλ ανθρώπων που ενώ νοσηλεύονται σε ψυχιατρικές κλινικές, συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση σε συσκευές και δίκτυα και να λειτουργούν ανεξέλεγκτα ψηφιακά, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους.

Παράλληλα σοκάρουν τα περιστατικά χρηστών του διαδικτύου που ανεβάζουν βίντεο στα οποία καμαρώνουν προκλητικά ότι παρενοχλούν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά.

Μια τέτοια περίπτωση αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Σε βίντεο-ντοκουμέντο διακρίνεται καθαρά ένας άνδρας, ο οποίος δηλώνει με καμάρι πως παρενόχλησε σεξουαλικά τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας, αναφέροντας το επίθετό τους, αλλά και το σχολείο στο οποίο φοιτούν.

«Είμαι παιδεραστής, έχω βιάσει και εξαφανίσει παιδιά, το παραδέχομαι. Το ομολογώ. Παρενόχλησα τα παιδιά (ονοματεπώνυμο) που πηγαίνουν στο (όνομα σχολείου)», αναφέρει ο παιδεραστής στο επίμαχο βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό.