Μια πολύ σημαντική δήλωση και με ιδιαίτερο νόημα έκανε ο δικηγόρος Αλέξης Στεφανάκης, συνήγορος υπεράσπισης των δύο αστυνομικών γιων του καταδικασμένου «εγκεφάλου» της υπόθεσης Μάριου Παπαγεωργίου, Πέτρου Μιχαλεάκου.

Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, στο περιθώριο της απολογίας των δύο αστυνομικών (ένας πρώην, ένας εν ενεργεία), ο κ. Στεφανάκης κάλεσε τον καταδικασμένο άνδρα να δώσει όλες τις απαντήσεις προκειμένου να λυτρώσει τα παιδιά του από την ταλαιπωρία και τον διασυρμό. «Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος έχει αμετακλήτως καταδικαστεί, να μιλήσει επιτέλους και να ανακουφίσει τον πόνο αυτής της γυναίκας (σ.σ.: εννοεί τη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη). Εμείς (σ.σ.: εννοεί τους δύο γιους του ισοβίτη), τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;» είπε με στόμφο ο δικηγόρος. Είναι σαφές λοιπόν πως οι εντολείς του κ. Στεφανάκη παίρνουν αποστάσεις από τις πράξεις του πατέρα τους. Θυμίζουμε πως ο 26χρονος οπτομέτρης Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη και τελικά δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2012.

Στην Ευελπίδων οι δύο αστυνομικοί

Έχει πάντως ξεχωριστό ενδιαφέρον πως οι δύο αστυνομικοί βρέθηκαν στην Ευελπίδων, όχι για να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά για να απολογηθούν, αφού αποκαλύφθηκε πως έχουν ασκηθεί εις βάρος τους ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία και αρπαγή κατά συναυτουργία. Οι δύο άντρες βρέθηκαν στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, ενώ ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια είναι τα νέα στοιχεία για τα οποία θα πρέπει να καταθέσουν. Κατά τα λεγόμενα του συνηγόρου τους, οι δύο αστυνομικοί εξετάστηκαν ενδελεχώς ως ύποπτοι και ως μάρτυρες στο πέρασμα των έντεκα ετών που η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί Αρχές και Δικαιοσύνη.

Όλα αυτά βεβαίως συμβαίνουν λίγες ημέρες μετά την αποδέσμευση δύο συλληφθέντων, οι οποίοι απολογήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο στυγερό έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως οι συγκεκριμένοι άντρες είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετακίνηση, απόκρυψη κι εντέλει πυρπόληση του πτώματος του άτυχου Μάριου.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime