Μαζική είναι η προσέλευση των Τούρκων τουριστών, οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν αυτές τις μέρες το σπίτι-μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ, στο Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

 Παράλληλα, την ίδια ώρα, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη γειτονική χώρα την Κυριακή 28 Μαΐου, έχουν ανοίξει οι κάλπες στο Προξενείο για τους Τούρκους πολίτες οι οποίοι μένουν στο εξωτερικό.


 Οπως αναφέρει το Grtimes.gr, αυτή την ώρα παρατηρείται κοσμοσυρροή έξω από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης όπου έχουν φθάσει δεκάδες ταξιδιώτες από τη γειτονική χώρα. Η χτεσινή αργία για την «Ημέρα Μνήμης στο όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ» και για την «Ημέρα Αθλητισμού και Νεότητας» σε συνδυασμό με το σαββατοκύριακο ήταν μια καλή ευκαιρία για τους Τούρκους οι οποίοι ήθελαν να συνδυάσουν το τριήμερο με μια εκδρομή, επιλέγοντας μάλιστα τη Θεσσαλονίκη.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, χτες επικράτησε χαμός έξω από το προξενείο, καθώς έφτασαν τουλάχιστον 50 λεωφορεία με τουρίστες οι οποίοι σχημάτιζαν ουρές για να επισκεφτούν το σπίτι του Κεμάλ. Κάποιοι εξ αυτών δεν τα κατάφεραν και αναμένεται να το επιχειρήσουν σήμερα, Σάββατο.

 Το πρωί του Σαββάτου καταγράφηκε μικρή ένταση, καθώς οι Τούρκοι εκδρομείς προσπαθούσαν να μπουν στο Μουσείο, ενώ η ουρά φτάνει μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου όπου -και σήμερα- είναι σταθμευμένα αρκετά τουριστικά λεωφορεία.

 Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν οι κάλπες για του Τούρκους πολίτες

Στο μεταξύ, άνοιξαν σήμερα το πρωί (20/5) οι κάλπες στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι ένα από τα σημεία ανά τον κόσμο στο οποίο ψηφίσουν οι Τούρκοι πολίτες του εξωτερικού ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία διαμένουν και εργάζονται. Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο Προξενείο μπορούν να ψηφίσουν όχι μόνο οι Τούρκοι πολίτες που μένουν στην Ελλάδα αλλά και όσοι διαμένουν σε άλλες χώρες όπως στη Γερμανία ή τη Γαλλία και βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια δυνατότητα παρέχεται και στα υπόλοιπα σημεία στα οποία έχουν στηθεί κάλπες αρκεί οι Τούρκοι πολίτες να είναι κάτοικοι εξωτερικού.

 Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως και την Τετάρτη 24 Μαΐου από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

 Η ανάρτηση του Τουρκικού Προξενείου

«Η ψηφοφορία για τις Προεδρικές Εκλογές του Δεύτερου Γύρου ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Γενικό Προξενείο μας.

 Οι πολίτες μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ψήφους τους μέχρι τις 24 Μαΐου, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου μεταξύ 08.00-22.00 ώρες.

 Παρακαλούνται οι πολίτες μας να φέρουν τα υψηλής ποιότητας έγγραφα τους με αριθμό TC ID καταχωρημένο σε αυτούς», γράφει το Τουρκικό Προξενείο στην ανάρτησή του στο facebook.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, στον πρώτο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών, στην κάλπη του Τουρκικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης προσήλθαν περισσότερα από 200 άτομα.

 Δείτε  βίντεο από το Τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη: