Μία ακόμα ιατρός, παιδίατρος-εντατικολόγος, του νοσοκομείου του Ρίο, κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο δικάζει την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνα.

Η μάρτυρας, Γεωργία Μάρκου, κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, όπως έχουν κάνει κι άλλοι συνάδελφοι της, πως από τον ενδελεχή έλεγχο που κάνανε στην μικρή Τζωρτζίνα, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης νοσηλείας της, στο νοσοκομείο που εργάζεται, δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό.

Η μάρτυρας ωστόσο στάθηκε και στα στοιχεία που τους οδήγησαν να ψάξουν και προς άλλες κατευθύνσεις.

«Συνδυάζοντας όλα αυτά και βλέποντας και τη συμπεριφορά των γονιών πού ήταν ψυχρή και αποστασιοποιημένη, κάτι που μας έκανε εντύπωση, και περισσότερο της μάνας, καθώς η αντίδρασης της δεν ήταν αντίστοιχη, με το μέγεθος του δράματος που ζούσε η οικογένεια, ήταν ψυχρή και αποστασιοποιημένη, σκεφτήκαμε μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. Μήπως δηλαδή γ μητέρα θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι κακό. Δεν ήταν κάτι που μας ήρθε αυθαίρετα. Δε θέλαμε να πούμε κάτι άσχημο. Είχαμε δύο παιδιά χωρίς κάτι κληρονομικό, τα δύο να έχουν πεθάνει με ανακοπή και το τρίτο να είναι στη μονάδα με ανακοπή, πόσο τυχαίο θα μπορούσε να είναι;» διερωτήθηκε η κυρία Μάρκου στην κατάθεση της.

Η εντατικολόγος εξήγησε καταθέτοντας στο δικαστήριο πως τότε ο κ. Ηλιάδης ανέλαβε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, δηλαδή επικοινώνησε με την ιατροδικαστή την κυρία Τσιόλα, η οποία του είπε να αναμένει την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου, επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και με ψυχιάτρους που τους είπε για το σύνδρομο μινχάουζεν δια αντιπροσώπου.

«Πήγε μητέρα στους ψυχιάτρους και μετά δεν ήθελε να ξαναπάει γιατί δεν της άρεσε. Δεν είχαμε κάπου αλλού να απευθυνθούμε. Βγήκαν και κάποια από γονίδια αρνητικά. Ολοκληρώθηκε και ιατροδικαστική Ίριδας που μιλούσε για αγενησία φλεβοκόμβου.

Στο μεταξύ, η Τζωρτζίνα πήγαινε καλύτερα. Γελούσε, έβγαζε κάποιες άναρχες κραυγές. Την δίναμε στους γονείς στο καροτσάκι για βόλτα και είχε δρομολογηθεί να μπει βημαδότης και αποδινωτής με κ. Παπαγιάννη από το Ωνάσειο» τόνισε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια όπως είπε η μάρτυρας, και αφού η Τζωρτζίνα επέστρεψε από την Αθήνα, πήρε εξιτήριο τον Ιούλιο του 2021 από το νοσοκομείο και επέστρεψε ξανά στο νοσοκομείο όταν έκανε επεισόδια τον Ιανουάριο του 2022. «Άρχισε να παρουσιάζει επεισόδια. Νοσηλευτηκε στη μονάδα. Δεν διαπιστώθηκε τίποτα απειλητικό για της ζωή της» είπε μάρτυρας και τόνισε πως μπήκε τρεις φορές στη ΜΕΘ και στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα προκειμένου να κάνει 24ωρο εγκεφαλογράφημα. «Τελικά, μάθαμε πως έπαθε ανακοπή και πέθανε» είπε καταθέτοντας η ιατρός.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας ξεκίνησε να ρωτάει την μάρτυρα σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις που έχουν λάβει χώρα στο νοσοκομείο του Ρίο με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του απαγορεύει να συνεχίσει τις ερωτήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ ζήτησε από την παιδίατρο να διευκρινίσει στο δικαστήριο τι εννοούσε όταν κατέθεσε ότι οι γονείς είναι απαθείς.

Αλ. Κούγιας : Τι εννοείτε όταν λέτε πως ήταν απαθείς οι γονείς ;

Μάρτυρας : Αναμένεται, σε αυτές τις περιπτώσεις, να κλαίνε, να πέφτουν πάνω στα παιδιά.

Αλ. Κούγιας : Έχουν μια συζήτηση ο κ. Δασκαλάκης και ο κ. Ηλιάδης, η οποία έχει δημοσιευθεί και του λέει ο κ. Δασκαλάκης, πως η γυναίκα μου εδώ είναι ψύχραιμη αλλά στο σπίτι κλαίει από το πρωί μέχρι το βράδυ, το γνωρίζετε;

Μάρτυρας : Πιθανό και να το έχω ακούσει.

Αλ. Κούγιας : Μπορεί να είναι έτσι και να είναι μία αξιοπρεπής γυναίκα;

Μάρτυρας : Το να κλαίει κάποιος δεν είναι αναξιοπρεπές.

Αλ. Κούγιας : Έχω υπερασπιστεί χιλιάδες υποθέσεις Τέντα, «μαύρη χήρα», και έβγαιναν στις τηλεοράσεις και έκλαιγαν. Πως σας φαίνεται το γεγονός πως η γυναίκα που κατηγορείται ότι έχει σκοτώσει δύο παιδιά και έχει προσπαθήσει να σκοτώσει την Τζωρτζίνα, είναι ψύχραιμη και απαθής; Δε θα θα μπορούσε να κλαίει όλη ημέρα;

Μάρτυρας : Εγώ αυτό που λέω είναι πως δεν ήταν συνήθης αντίδραση, δεν προσπαθώ να την εξηγήσω.

«Ντροπή σας! Ντροπή σε όλους σας! Παλιάνθρωποι! Συμμορία όλοι» είπε, στη συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας, απευθυνόμενος προς τη μάρτυρα, ξεσπώντας για μία ακόμα φορά κατά των γιατρών του νοσοκομείου του Ρίο και τους χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Το ξέσπασμα του κ. Κούγια ήρθε κατά τη διάρκεια της υποβολής ερωτήσεων σχετικά με τη διαδικασία ανάνηψης με τον δικηγόρο να λέει πως δε θέλει να ρωτήσει κάτι άλλο την μάρτυρα και να γνωστοποιεί στο δικαστήριο πως επιφυλάσσεται η υπεράσπιση να καταθέσει μήνυση σε βάρος της μάρτυρος κατά την πρόοδο της δίκης.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.