Συνεχίζεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας. Σημειώνεται πως η πρόταση της εισαγγελέως άρχισε έπειτα από έναν χρόνο περίπου ακροαματικής διαδικασίας με 89 συνεδριάσεις του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα περί τους 60 μάρτυρες.

Όπως τόνισε η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας ήταν καλή, ενώ τόνισε τη σχέση της κατηγορούμενης με το παιδί της, καταδεικνύοντας πως οι ενέργειες της δεν έδειξαν ποτέ μια μάνα σε πανικό, αλλά μια γυναίκα που είχε διάφορες με το σύζυγο της, βάζοντας σε δύσκολη θέση το ίδιο το παιδί.

Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: ''Το μέλημα της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω και αυτή είναι μέσα''


«Κατά τη νοσηλεία στο Καραμανδάνειο, η κατηγορούμενη ενώ έχει ήδη χάσει δύο παιδιά κάνει αναρτήσεις στα social media και αν ο Δασκαλάκης φορά τη βέρα του ή αν δηλώνει στο Facebook παντρεμένος ή όχι. Το μέλημα της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω και αυτή είναι μέσα. Ενώ το παιδί νοσηλεύεται, έχει το νου της στον κύριο Δασκαλάκη» υποστήριξε προσθέτοντας: «Έχει βάλει το παιδί σε μια θέση για ποιο λόγο ζητάει να δει το μπαμπά της και μάλιστα μαγνητοφωνεί το παιδί της. Λέει ευθαρσώς στο νοσηλευόμενο παιδί της να μην ζητάει από τον πατέρα της να έρθει γιατί τη φέρνει σε δύσκολη θέση. Και αναρωτιόμαστε γιατί το παιδί ήταν στην κατάσταση που ήταν και γιατί οι γιατροί έλεγαν για παιδοψυχολόγο. Είναι φυσιολογικό μια μάνα να λέει στο παιδί της γιατί το κανείς αυτό σε εμένα κι στο μπαμπά, ενώ αυτό είναι νοσηλευόμενο; (…) Το έχει δηλητηριάσει το παιδί κατά του πατέρα της. Είναι ένα παιδί που έχει δει τα δυο αδέλφια του να πεθαίνουν, που έχει δει τους γονείς του να μαλώνουν, που η μητέρα του της τα έχει πει όλα, όπως η ίδια είπε».


Διαβάστε ακόμα: Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας

Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε και στα μηνύματα μεταξύ των γονιών της Τζωρτζίνας, διαβάζοντας μήνυμα του Μ. Δασκαλάκη: «Της λέει κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια; Και δεν τον βρίζει, δεν κάνει τίποτα. Μετά την ανακοπή ως δια μαγείας επιστρέφει ο κ. Δασκαλάκης και οι σχέσεις αποκαθίστανται. Το ζευγάρι είναι ξανά μαζί να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Σε άλλο σημείο της αγόρευσης η εισαγγελέας περιέγραψε τα όσα έγιναν γνωστά γύρω από την ανακοπή της Τζωρτζίνας που οδήγησε στην εγκεφαλοπάθεια στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Όπως υποστήριξε, η κατηγορούμενη «δίχως να φωνάξει, δίχως να δείξει ότι είναι σε πανικό, απλά χτύπησε την πόρτα και μπαίνει στο γραφείο των γιατρών» για να ειδοποιήσει. Περιγράφοντας την προσπάθεια να σωθεί το παιδί από την ανακοπή, η εισαγγελέας υψώνοντας τον τόνο της φωνής της, έκανε λόγο για «ηρωική προσπάθεια» του γιατρού μετά από 50 λεπτά προσπάθειας: «Αλίμονο στην κοινωνία μας να σταματάνε οι γιατροί, γιατί δεν θα ζήσει ένας τέλειος άνθρωπος και ποιος θα κρίνει ότι τα ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι. Ποιος θα το κρίνει αυτό; Δεν με ένοιαζε εγώ ήθελα το παιδί είπε ακόμα και η κυρία κατηγορούμενη. Πως πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο ότι κακώς συνέχισε 20 λεπτά ΚΑΡΠΑ; Πως μπορεί να λέγεται αυτό;;;»

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cynnp4cgy369)