Επειτα από μία μαραθώνια αγόρευση που διήρκεσε περισσότερο από δέκα ώρες, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ζήτησε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. «Δεν βρέθηκε κάτι που να συνάδει με την αιτία θανάτου. Ο θάνατος στο "Αγλαΐα Κυριακού" δεν προήλθε από τίποτe άλλο εκτός από τη χορήγηση της κεταμίνης. Κανείς δεν ήταν στο δωμάτιο μέχρι την ανακοπή. Όλο το χρονικό διάστημα που έχει αποδειχτεί ότι έγινε η χορήγηση της κεταμίνης ήταν μόνο εκείνη στο δωμάτιο. Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα ήταν αυτό της κατηγορούμενης», είπε η εισαγγελέας, η οποία συμπλήρωσε: «Το ότι δεν βρίσκεται μια ουσία δεν σημαίνει ότι δεν δόθηκε».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyocybu6mxgh)


Καταπέλτης η εισαγγελέας: Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Έπειτα από 89 συνεδριάσεις και 60 μαρτυρικές καταθέσεις κι ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου την άκουγε σιωπηλή, η εισαγγελική λειτουργός κατέδειξε το κίνητρο: «Πετυχαίνει δύο φορές την επιστροφή του Δασκαλάκη με τις απώλειες». «Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για τον θάνατο ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ! Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορουμένη», είπε η εισαγγελέας, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σηκώνεται και να ζητεί να φύγει από την αίθουσα βρίζοντας.

«Υπήρξε μια λογική ακολουθία. Η Τζωρτζίνα από τη στιγμή που είναι σε μυδρίαση και χωρίς σφίξεις ο οργανισμός της δεν μεταβολίζει», είπε η εισαγγελέας, διευκρινίζοντας ότι διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις του παιδιού ότι ο οργανισμός της τη μεταβόλιζε γρήγορα. «Ο Ράικος, λέει, αν έχει δοθεί προ του θανάτου η κεταμίνη, θα βρούμε τον μεταβολίτη, όπως συνέβη εδώ», ανέφερε σχετικά με την κεταμίνη η εισαγγελέας.

Στην αναλυτική αγόρευσή της, αναφέρθηκε στον ήρεμο τρόπο με τον οποίο η 35χρονη ενημέρωσε τους γιατρούς για την ανακοπή στο «Καραμανδάνειο». «Τη σοβαρότητα της κατάστασης κατάλαβαν οι γιατροί μόλις είδαν τη νοσηλεύτρια να βγαίνει έντρομη», είπε και στη συνέχεια άφησε αιχμές για όσα έχει υποστηρίξει η πλευρά της κατηγορουμένης για την ώρα έλευσης του αναισθησιολόγου: «Τι σημασία έχει αυτό; Ο κύριος Χασαπόπουλος το παιδί το επανέφερε! Γνωρίζουμε τι ώρα ενημερώθηκε ακριβώς και τι ώρα ο Δασκαλάκης; Γνωρίζουμε αν ένας από τους δύο ενημερώθηκε πιο νωρίς; Η κατηγορουμένη δεν θυμάται χρόνους…».

Με ιδιαίτερη ένταση η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην επίθεση του συνηγόρου της κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια, σε βάρος του αναισθησιολόγου, επειδή έκανε προσπάθεια ανάνηψης 50 λεπτών: «Αλίμονο στην κοινωνία μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν την ανάνηψη, γιατί δεν θα είναι τέλειοι άνθρωποι! Ποιος θα το κρίνει αυτό;! Ποιος θα κρίνει αν οι άνθρωποι ΑμεΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Εγώ τον συγχαίρω τον κύριο Χασαπόπουλο», είπε.

Διαβάστε ακόμα: Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: "Θα έπρεπε οι φωνές της να έχουν σηκώσει την Πάτρα στο πόδι"

Η σχέση με τον Μάνο

Αναφορά έκανε στη σχέση του ζευγαριού κατά τη διάρκεια της περιπέτειας της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο», υπογραμμίζοντας πως η κατηγορούμενη «είχε τον νου της στον κύριο Δασκαλάκη κι αν δηλώνει παντρεμένος, αν φοράει τη βέρα του και τέτοιου είδους ζητήματα. Το παιδί νοσηλευόταν στο “Καραμανδάνειο”, έχει χάσει δύο παιδιά και κάνει αναρτήσεις στα social media. Μαγνητοφώνησε το παιδί της στις 8 Απριλίου το πρωί; Για ποιο λόγο; Λέει στο παιδί της που νοσηλεύεται να μη λέει ψέματα στον μπαμπά της ότι θέλει να τον δει γιατί τη φέρνει σε δύσκολη θέση! Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πεταγόταν στον ύπνο του; Είναι δυνατόν μια μητέρα να λέει αυτά τα πράγματα στο παιδί της;».

Μάλιστα, διαβάζοντας στη συνέχεια μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου που απειλούσε τον τότε σύζυγό της ότι θα πει στο παιδί για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, η εισαγγελέας είπε: «Ρωτάμε γιατί η Τζωρτζίνα δεν ήθελε τον πατέρα της εκείνη την ημέρα; Είναι ένα παιδί που έχει χάσει δυο αδέρφια, που η μάνα του τού έχει πει τέτοια πράγματα, που έχει ζήσει ένταση και έχει πλαντάξει στο κλάμα! Το είχε δηλητηριάσει το παιδί». Όπως σημείωσε δε λίγο αργότερα, η ίδια σοκαρίστηκε από ένα μήνυμα του Μάνου Δασκαλάκη την περίοδο εκείνη. «Της γράφει "κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια;". Τι εννοεί ο κύριος Δασκαλάκης; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα! Κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το μήνυμα! Γιατί δεν τον πήρε να τον βρίσει;».

«Φωτιά» κατά της 35χρονης ήταν η εισαγγελέας αναφερόμενη στην ημέρα που η Τζωρτζίνα έκανε μαγνητική και καθυστέρησε να ξυπνήσει. «Ενώ το παιδί δεν έχει ξυπνήσει ακόμη από την αναισθησία, η έγνοια της είναι τα ρούχα και τα κλειδιά του Δασκαλάκη. Έλεγε εδώ ότι όταν κάνεις παιδιά μπαίνεις σε δεύτερη μοίρα. Αυτά μάλλον τα είχε ξεχάσει τότε, γιατί τότε σκεφτόταν μόνο τον εαυτό της!». Η εισαγγελέας περιέγραψε πως και την επόμενη ημέρα που το παιδί έκανε εμετό στο σπίτι, η 35χρονη ασχολούνταν και πάλι με τον σύζυγό της. «Του έγραφε στα μηνύματα "αν ήθελες το καλό του παιδιού σου να μην έφευγες από το σπίτι". Γιατί το λέει αυτό; Το είχε ξαναπεί και τον Απρίλιο».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «η κατηγορούμενη είχε στο μυαλό της να βάλει την Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ», αλλά, όπως εξήγησε, «δεν έχω καταλάβει ακόμα τον λόγο, αν και περνάει μια σκέψη από το μυαλό μου, όμως δεν θέλω να το πω, γιατί δεν έχω αποδείξεις. Όμως στην Εντατική δεν έβαζαν το παιδί σε κάποιο μηχάνημα. Μόνο ένα μόνιτορ του έβαζαν. Το μόνο που άλλαζε ήταν η απουσία της ίδιας».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή