Στην εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.  Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (23/5), σε περιοχές της Αθήνας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο μέλη της συμμορίας, ενώ προσήχθη ακόμα ένα άτομο, επίσης μέλος της ίδια συμμορίας, για τον οποίο όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας, ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα, απείθεια και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του τελωνειακού κώδικα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το διάστημα από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της συμμορίας, έχοντας προμηθευτεί τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (κουκούλες, κράνη μοτοσικλετιστών, καπέλα, υφασμάτινες μάσκες προσώπου, πιστόλια, μοτοσυκλέτες), διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα του κέντρου της Αθήνας.

Η συμμορία στόχευε κυρίως σε καταστήματα σούπερ-μάρκετ, πρακτορεία τυχερών παιγνίων και πρατήρια υγρών καυσίμων. Την ίδια ώρα σε κοντινή απόσταση από τους στόχους ανέμεναν συνεργοί τους οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο και ενημέρωναν σε περίπτωση που πέρναγε κάποια περιπολία αστυνομικών.  Οι συλληφθέντες σύμφωνα με την Αστυνομία εισέρχονταν στα καταστήματα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, κράνη μηχανής, καπέλα τύπου τζόκεϊ και υφασμάτινες μάσκες και  απειλούσαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες χρησιμοποιώντας όπλο. Για την διαφυγή τους από το χώρο χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες, από τις οποίες είτε αφαιρούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τις απέκρυπταν.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κάρτες SIM,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • 14 πακέτα λαθραίων τσιγάρων,
  • μαχαίρι,
  • 2 drone
  • 6 αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 8 ληστείες και δύο απόπειρες ληστειών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους, καθώς και την ταυτοποίηση περαιτέρω συνεργών τους συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.