Ο δήμαρχος Πειραιά, κος Γιάννης Μώραλης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μώραλης δήλωσε πως οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι «πλέον θεσμός για την πόλη, είναι ένα δεκαήμερο εορταστικό. Είναι μια πολύ όμορφη γιορτή, την οργανώνει η πόλη για την πόλη, είναι συμμετοχική και είναι πολύ ωραία».

«Το Σάββατο είναι το street party στην Τρούμπα, είναι το μεγαλύτερο street party που γίνεται στην Ελλάδα με πάνω από 5 χιλιάδες κόσμο» είπε ακόμη.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Γ. Μώραλη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τις «Ημέρες Θάλασσας»

Γ.ΜΩΡΑΛΗΣ: Είναι πλέον θεσμός για την πόλη, είναι ένα δεκαήμερο εορταστικό, το επιμελείται η αντιδήμαρχος κα Ανδ. Ζαρακέλη και κάνει εξαιρετική δουλειά. Είναι πάνω από 100 εκδηλώσεις ψυχαγωγικές, αθλητικές, επιστημονικές, πολιτιστικές, για το περιβάλλον, για την καθαριότητα, πολύ σημαντικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής. Πολύ σημαντικά πράγματα.

Γ.ΜΩΡΑΛΗΣ: Το Σάββατο είναι το street party στην Τρούμπα, είναι το μεγαλύτερο street party που γίνεται στην Ελλάδα με πάνω από 5 χιλιάδες κόσμο και έχουμε την άλλη Κυριακή, που κλείνουμε με αυτό, τον Μίλτο Τεντόγλου που μαζί και με άλλους ξένους ολυμπιονίκες θα δώσουνε έναν αγώνα άλμα εις μήκος μπροστά στο Δημοτικό θέατρο, ένα Street Long Jump είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα, έχει προσεγγίσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, θα το μεταδώσει απευθείας το MEGA και θα κλείσουμε με αυτό.

Γ.ΜΩΡΑΛΗΣ: Οι μέρες θάλασσας μας ικανοποιούνε και τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες και βλέπω και πολλούς τουρίστες φέτος στον Πειραιά. Είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε πολύ τουρισμό στον Πειραιά και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, έχει να κάνει με την αύξηση του Homeporting και της έλευσης του μετρό. Σήμερα για παράδειγμα επειδή έχουμε και την τριήρη «Ολυμπιάς» του πολεμικού ναυτικού για τις ημέρες θάλασσας αν πάτε στην πλατεία Αλεξάνδρας είναι γεμάτη από τουρίστες οι οποίοι επιχειρούν να επισκεφτούν την τριήρη. Είναι ωραία πράγματα αυτά, είναι και ανάμεσα σε δύο εκλογικές διαδικασίες που έχουν εντάσεις, έχουν χαρές, στενοχώριες οπότε είναι ένα διάλειμμα για όλους μας να ξεφύγουμε από το προεκλογικό κλίμα.

Γ.ΜΩΡΑΛΗΣ: Ξεκινήσαμε το 2015 όταν γιορτάσαμε στον Πειραιά την ευρωπαϊκής Ημέρα Θάλασσας. Δεχτήκαμε συγχαρητήρια από την ευρωπαϊκή επιτροπή τότε και αποφασίσαμε να το θεσμοθετήσουμε και νομίζω ότι η επιλογή μας δικαίωσε. Είναι μια πολύ όμορφη γιορτή, την οργανώνει η πόλη για την πόλη, είναι συμμετοχική και είναι πολύ ωραία.