Στην εξάρθρωση συμμορίας από τα Χανιά που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες προχώρησε η Αστυνομία. Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε συστηματικά κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη 59 ατόμων οι οποίοι εμπλέκονταν στις δραστηριότητες του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν 46 υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Εις βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες. Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες καλούσαν μέσω τηλεφώνου κυρίως ηλικιωμένα άτομα και προφασίζονταν οικονομικές απολαβές. Με αυτό τον τρόπο κατάφερναν και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Επίσης, ένας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης είχε ενωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας και ενεργούσαν έχοντας δομημένη ιεραρχία και διακριτικούς ρόλους.

Όπως προέκυψε από την  έρευνα η συμμορία κατά το χρονικό διάστημα από 03.01.2022 έως και 26.04.2023 είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 215.372 ευρώ.