Η δίκη για τις δολοφονίες στην Ανδραβίδα, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο τον Μάρτιο του 2022, ξεκινά στις 9 Ιουνίου. Στο εδώλιο θα καθίσει ο 62χρονος σπιτονοικοκύρης του ισογείου που νοίκιαζε η οικογένεια, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή, αφαιρώντας τη ζωή σε δύο γονείς και δύο παιδιά.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ στις 2 Μαρτίου του περασμένου έτους, όταν ο 62χρονος εισέβαλε στο σπίτι που νοίκιαζε στην οικογένεια και δολοφόνησε εν ψυχρώ το ζευγάρι και τα δύο παιδιά του. Οι γονείς πυροβολήθηκαν από 9άρι όπλο, ενώ τα δύο αγοράκια κατέληξαν από ασφυκτικό θάνατο. Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος προσπάθησε να εξαφανίσει τις σορούς, βάζοντάς τες στο φορτηγάκι του, όμως το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας -που γλίτωσε καθώς τη στιγμή του εγκλήματος δεν βρισκόταν στο σπίτι- στάθηκε εμπόδιο στα σχέδιά του.

Όταν το αγόρι είδε νεκρό το μικρό αδελφάκι του, άρχισε να φωνάζει και να ζητεί «βοήθεια». Ο 62χρονος τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη μέρες αργότερα στην Πάτρα.

 Tι λένε κάτοικοι που γνώριζαν τον δράστη

Η τοπική κοινωνία ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από το μακελειό που διαδραματίστηκε στην περιοχή. Κάποιοι χαρακτηρίζουν το ισόγειο που δολοφονήθηκε η οικογένεια «το στοιχειωμένο σπίτι», ενώ κάποιοι άλλοι δεν περνούν καν από τον δρόμο που βρίσκεται το σπίτι.

«Δεν μίλαγε σε άνθρωπο. Είχε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ήταν παντρεμένος-χωρισμένος και είχε ένα αγόρι με την πρώτη γυναίκα κι ένα κορίτσι με τη δεύτερη», είπε κάτοικος της περιοχής στην Κατερίνα Σουλιώτη και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Το έγκλημα αυτό μας συγκλόνισε όλους πάρα πολύ. Ο κόσμος εδώ άργησε πάρα πολύ να το ξεπεράσει. Κάθε μέρα μιλούσαν γι' αυτό. Ήταν φρικτό. 'Ελεγαν ότι σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους για κάποια νοίκια, αλλά εγώ πιστεύω ότι ήθελε να τους αφανίσει. Γνώριζα μόνο το αγοράκι που γλίτωσε γιατί ερχόταν εδώ στο καφενείο, το καλοκαίρι του 2021. Πάρα πολύ καλό παιδάκι κι ευγενέστατο», είπε γυναίκα που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή.

«Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό, ήταν βίαιο και απάνθρωπο, όχι μόνο στο ανδρόγυνο και τα παιδιά», είπε άλλος συγχωριανός του.

«Δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι μπορούσε να φτάσει κάποιος σε αυτό το σημείο. Τον δράστη τον ήξερα. Έφερνε το παιδί του στο σχολείο. Τέσσερα άτομα έτσι; To κάνεις αυτό σε ένα μωρό όταν είσαι και πατέρας;», δήλωσε γυναίκα που γνώριζε τον δράστη.

«Καλό παιδί ήταν, εργατικός και νοικοκύρης. Δεν είχε ανάγκη για να κάνει τέτοιο πράγμα», ανέφερε άλλος κάτοικος.