Σήμερα ξεκινά η δίκη για τον 61χρονο δράστη της τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα, τον Μάρτιο του 2022, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή εις βάρος του 32χρονου Αρμάντο Κλότσι και της 37χρονης συζύγου του Μαρίας, καθώς και των δύο ανήλικων παιδιών τους, ηλικίας μόλις 1,5 και 2,5 ετών, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Όπως έδειξε το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από την προϊσταμένη της υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα, ο 61χρονος πυροβόλησε τους γονείς και προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στα δύο παιδιά, ξεκληρίζοντας μια ολόκληρη οικογένεια.

Η μητέρα δέχτηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και ο πατέρας δύο, που προήλθαν από πιστόλι Zastava των 9mm, το οποίο ο κατηγορούμενος έκρυψε στη συνέχεια σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στην Πάτρα.


Το χρονικό

Οι έρευνες των αστυνομικών, που εξιχνίασαν την υπόθεση, επικεντρώθηκαν από την αρχή στο συγκεκριμένο κατηγορούμενο, οι κινήσεις του οποίου είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε πεζή προς την οικία του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, όπου επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο, προτού φύγει από το σπίτι του ζευγαριού, προσπάθησε να εξαφανίσει τις σορούς των δύο ενήλικων θυμάτων και τις τοποθέτησε σε τρέιλερ ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο σε αποθήκη του, που εφάπτεται στην οικία, την οποία ενοικίαζαν οι παθόντες.

Ενώπιον του ανακριτή, όπως και κατά την προανάκριση, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος παραδέχτηκε ξανά ότι σκότωσε τον 32χρονο και την 37χρονη γυναίκα του. Υποστήριξε ότι υπήρξε μια συμπλοκή μεταξύ των τριών τους που τους οδήγησε πάνω στο κρεβάτι, στη συνέχεια έβγαλε το όπλο που είχε στην κατοχή του και πυροβόλησε.

Από κει και πέρα, ο 60χρονος λέει ότι δεν θυμάται τίποτε άλλο, ούτε για τη δολοφονία των παιδιών, ούτε και για τα πτώματα που βρέθηκαν τοποθετημένα πάνω σε τρέιλερ στην αυλή του σπιτιού. Όσο για τα αίτια, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν τα οφειλόμενα ενοίκια, αλλά η συμπεριφορά των θυμάτων προς τη μητέρα του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 9/06/2023