Ο Γιάννης Τράγκας διέκοψε κάθε επαφή με τη Μαρία Καρρά, καθώς οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να βρουν κοινή οδό για την αποδοχή της κληρονομιάς.

Η διαφωνία ανάμεσα στους δυο τους αφορούσε τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα στις ΗΠΑ, τα οποία η χήρα του δεν ήθελε να συμπεριληφθούν στην κληρονομιά, αλλά να μείνουν εκτός. Κάτι που βρήκε κάθετα αντίθετο το μεγάλο γιο του εκδότη, ο οποίος προσπαθούσε επί μήνες να τα βρει μέσω δικηγορικού γραφείου των ΗΠΑ. Και όταν τα κατάφερε, ανακάλυψε ότι η τελευταία σύζυγος του πατέρα του άρχισε να πουλάει σπίτια, όπως αυτά στο Λας Βέγκας και την Ουάσινγκτον. Από εκείνη τη στιγμή επέμεινε να συμπεριληφθούν στην κληρονομιά και οι κατοικίες της Αμερικής, καθώς φαίνεται να μην της έχει καμία εμπιστοσύνη.

Μάλιστα, για τα έξοδα του δικηγορικού γραφείου στις ΗΠΑ ο Γιάννης Τράγκας αναγκάστηκε να πουλήσει και τη βίλα που του είχε αφήσει ο πατέρας του όσο ήταν ακόμη εν ζωή, στη Μύκονο.

Πριν από δύο μήνες, οι δύο πλευρές φάνηκε ότι είχαν καταλήξει σε συμφωνία και θα μετέβαιναν στο Μονακό, όπου θα έκαναν αποδοχή κληρονομιάς, για να ξεμπλοκαριστούν λογαριασμοί και θυρίδες στο Πριγκιπάτο και να πάρει ο καθένας το ποσό που του αναλογεί, αφού προηγουμένως πληρωθούν τα οφειλόμενα στο Ελληνικό Δημόσιο. Τελευταία στιγμή, όμως, η Μαρία Καρρά άλλαξε γνώμη και ζήτησε να μείνουν εκτός αποδοχής τα ακίνητα της Αμερικής. Αντ’ αυτού πρότεινε στον Γιάννη Τράγκα να υπογράψουν από κοινού ιδιωτικό συμφωνητικό για τα ακίνητα στις ΗΠΑ.

Αυτό θα αφορούσε αποκλειστικά όλες τις κατοικίες που είχε ο εκλιπών στην Αμερική, σε πόλεις όπως το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας (πουλήθηκε), τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον (πουλήθηκε), μεταξύ άλλων, και το διαμοιρασμό τους. Ο Γιάννης αρνήθηκε κάτι τέτοιο και διέκοψε κάθε επαφή με την τελευταία σύζυγο του πατέρα του. Της απέστειλε μάλιστα και εξώδικο, ώστε η θέση του να είναι ξεκάθαρη. Η Μαρία Καρρά, όμως, δεν φαίνεται να το βάζει κάτω και είναι έτοιμη να κάνει αποδοχή της κληρονομιάς μόνη της.

Στο Μονακό το δικονομικό σύστημα απαιτεί την ταυτόχρονη παρουσία όλων των κληρονόμων. Στην περίπτωση της διαθήκης Τράγκα, δηλαδή, χρειάζονται οι υπογραφές των κληρονόμων την ίδια μέρα και ώρα, γι’ αυτό και τόσο καιρό γίνονταν συζητήσεις για να οριστικοποιηθεί το ραντεβού. Για τους παραπάνω λόγους, η Μαρία Καρρά ετοιμάζεται να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές κινήσεις, ώστε να υποβάλει πλέον μόνη της αίτημα αποδοχής κληρονομιάς μέσω των δικαστηρίων του Μονακό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 30/05/2023