Μειωμένο καταλογισμό αναγνώρισαν στον 43χρονο μητροκτόνο από το Ηράκλειο Κρήτης και θα εκτίσει ποινή 13 ετών, τα 5 εκ των οποίων θα εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική.

Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 43χρονος που στις 6 Ιουλίου του 2022 ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του, μέσα στο σπίτι της στο Ηράκλειο.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο 43χρονος τέλεσε την ανθρωποκτονία υπό καθεστώς μειωμένου καταλογισμού κι ως εκ τούτου, τού επέβαλε κάθειρξη 13 ετών, με τα 5 εξ αυτών να τα περνά έγκλειστος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του, για περαιτέρω εγκλεισμό.

Το χρονικό της μητροκτονίας

Η ειδεχθής δολοφονία έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 6 Ιουλίου 2022, όταν ο 42χρονος άνδρας χτύπησε βάναυσα την μητέρα του, με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Ο δολοφόνος μετέβη στο σπίτι της μητέρας του κι άρχισαν να λογομαχούν. Λίγο αργότερα οι γείτονες άκουσαν τις εκκλήσεις της για βοήθεια, την ώρα που ο γιος της, τής έλιωνε το κεφάλι χτυπώντας την με ένα ξύλο επανειλημμένα.