Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσαν το μεσημέρι της Τρίτης (30/05) στην Ηλιούπολη 3 μέλη συμμορίας ηλικίας 57, 38 και 31 ετών, τα οποία διέπρατταν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, αφού πρώτα προσποιούνταν ότι ήταν υπάλληλοι εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή συντηρητές ασανσέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από κλήση που έγινε στην Αστυνομία για κλοπή μέσα από οικία, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν τους τρεις άνδρες και τους συνέλαβαν. Σημειώνεται ότι κατά την προσπάθεια διαφυγής τους ο 38χρονος τραυματίστηκε από μόνος του στο πόδι.

Στη συνέχεια οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2023 είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων στις περιοχές των νοτίων προαστίων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, 2 κινητά τηλέφωνα και 2 αλυσίδες χειρός. Βρέθηκε πλησίον και κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές  τους, εντός του οποίου ανευρέθη κουτί με γάντια μιας χρήσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες γύριζαν τους δρόμους με αυτοκίνητα προκειμένου να εντοπίσουν θύματα, τα οποία ήταν κυρίως ηλικιωμένοι. Αμέσως μετά τους παρακολουθούσαν μέχρι να φτάσουν στις οικίες τους και στη συνέχεια προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή συντηρητές ασανσέρ και έμπαιναν μέσα. Τότε με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Μάλιστα, κατάφερναν και έπειθαν τα θύματά τους να τυλίγουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Από την έρευνα έχει προκύψει ότι οι συγκεκριμένοι άνδρες εμπλέκονται σε ακόμα 8 κλοπές από οικίες στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Γλυφάδας και της Βούλας. Επίσης, το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 230.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι και οι 3 ήταν γνώριμοι των Αρχών, καθώς είχαν φάκελο και είχαν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.