Πλήγηκε, παρ' ότι επρόκειτο για την τελευταία ημέρα του Μαΐου, η βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία. 









Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στους δρόμους και σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, αλλά και τον Τύρναβο έπληξαν τα έντονα φαινόμενα.






Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε, ειδικότερα, την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου προξενώντας τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες που ήταν σε προχωρημένο στάδιο.

Σε απόγνωση βρίσκονται μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι αγρότες της περιοχής, όπως σημειώνει ο αγροτικός σύλλογος Τυρνάβου, και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν μεγάλες καταστροφές, καθώς η διάρκεια και το μέγεθος της χαλαζόπτωσης ήταν έντονα.

Ποτάμια θύμισαν, νωρίτερα, οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το πέρασμα της καταιγίδας, ενώ στη Σίνδο έριξε χαλάζι.

Εικόνες δείχνουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης να έχουν πλημμυρίσει, ενώ δεκάδες ήταν και οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, δέχθηκε συνολικά 70 κλήσεις, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της για 11 αντλήσεις υδάτων και μία αφαίρεση αντικειμένου.

Λόγω της κακοκαιρίας, δύο δέντρα έπεσαν και επί τόπου έσπευσαν κλιμάκια της Πυροσβεστικής προκειμένου να τα κόψουν και να τα απομακρύνουν.

Την ίδια ώρα, χαλάζι έπεσε στην περιοχή της Σίνδου, όμως δεν προκλήθηκαν καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.



Η επέλαση της καταιγίδας ξεκίνησε από την ανατολική πλευρά της πόλης, με πολύ μεγάλο φορτίο νερού να πέφτει στον Χορτιάτη, στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.