SEPOLIA
Ελλάδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στους 29 οι συλληφθέντες - Νέος κύκλος ανακριτικών ερευνών

Με τις 7 νέες συλλήψεις ανοίγει ένας νέος κύκλος ερευνών – Έρχονται και νέα εντάλματα

Ανοίγει και πάλι ο κύκλος των συλλήψεων στην φρικτή υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ωστόσο, και οι νέες εξελίξεις σοκάρουν καθώς το παιδί μέσα από τις καταθέσεις του αναγνώρισε και επιβεβαίωσε άλλους 7 νέους βιαστές, μεταξύ των οποίων και ενός 48χρονου με τον 21χρονο γιο του.

Πατέρας και γιος φέρεται να είχαν βιάσει τη 12χρονη έναντι αμοιβής, χωρίς να έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά μέχρι τώρα για το πώς είχαν έρθει σε επαφή με το κορίτσι και πόσες φορές είχαν συναντηθεί μαζί του.

 Οι νέες συλλήψεις

Οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες είναι αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 47χρονος αλβανικής υπηκοότητας ο οποίος φέρεται να διακινούσε και φωτογραφίες της ανήλικης, δύο άνδρες πακιστανικής καταγωγής 52 και 36 ετών και δύο από το Μπαγκλαντές 44 και 28 ετών.

Στο κινητό του ενός εκ των πέντε, έχει βρεθεί βίντεο με την ανήλικη, με την ποινική δίωξη να αφορά και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Οι νέες συλλήψεις προέκυψαν μετά την τελευταία, έκτη κατά σειρά, συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης στις αρχές Απριλίου.

Τότε, είχε περιγράψει τα συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε δώσει πληροφορίες για τα σημεία που τους είχε συναντήσει, για τα αυτοκίνητά τους και άλλες λεπτομέρειες που βοήθησαν στην ταυτοποίησή τους σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά αρχεία που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές μέσα από τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί, κυρίως του Ηλία Μίχου.

Αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ, έδειξαν στη 12χρονη τουλάχιστον 25 φωτογραφίες υπόπτων μεταξύ των οποίων και των 7, τους οποίους και αναγνώρισε.

Τα στοιχεία δόθηκαν στις εισαγγελικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση και εξέδωσαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης τα οποία εκτελέστηκαν σήμερα το πρωί.

 Νέος ανακριτής

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις 7 νέες συλλήψεις ανοίγει ένας νέος κύκλος ερευνών για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι επτά νέοι συλληφθέντες θα απολογηθούν σε διαφορετικό ανακριτή προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παρέλευσης του 18μηνου για τους κατηγορούμενους που έχουν προφυλακιστεί εδώ και μήνες.

Έτσι, ο πρώτος ανακριτικός κύκλος, που βρίσκει στη φυλακή τους περισσότερους κατηγορούμενους, ολοκληρώθηκε και η δικογραφία μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες αναμένεται να διαβιβαστεί πρώτα σε εισαγγελέα και από εκεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή μη των ήδη κατηγορουμένων σε δίκη.

 Το 18μηνο

Ωστόσο, με το κλείσιμο της πρώτης δικογραφίας δεν κλείνει και η ποινική εμπλοκή για όλα τα πρόσωπα, αφού η 12χρονη σε νέα κατάθεση που έδωσε στις Αρχές εισέφερε στοιχεία που οδήγησαν στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε βάρος προσώπων που είχαν μείνει εκτός του πεδίου των ερευνών της Δικαιοσύνης.

 Στόχος των Αρχών είναι η πρώτη υπόθεση να προχωρήσει άμεσα και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα, καθώς ήδη μετρά ο χρόνος της προσωρινής κράτησης για τους κατηγορουμένους και όπως πάντα σε τέτοιες πολυπρόσωπες υποθέσεις, υπάρχει στον ορίζοντα ο κίνδυνος να λήξουν τα 18μηνα, που είναι και τα ανώτατα όρια προσωρινής κράτησης, πριν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία.

 Νέα εντάλματα

 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στον δεύτερο κύκλο των ανακριτικών ερευνών θα υπάρξουν και νέα εντάλματα σύλληψης. Μετά και τις 7 νέες συλλήψεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό, συνολικά οι συλληφθέντες έχουν φτάσει τους 29. Από αυτούς οι 21 έχουν πάρει τον δρόμο προς τις φυλακές καθώς δεν έπεισαν την ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση, ο ένας έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και οι 7 νέοι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή ο οποίος και θα κρίνει την τύχη τους.

Στην υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στον δεύτερο κύκλο των ανακριτικών ερευνών θα υπάρξουν και νέα εντάλματα σύλληψης.