Η Μύκονος αρχίζει να γεμίζει από τουρίστες και ορισμένοι επιχειρηματίες, όπως φαίνεται, σηκώνουν στα ύψη τις τιμές για να κερδίσουν περισσότερα. Το σουβλάκι στο Νησί των Ανέμων γίνεται για όλο και περισσότερους απλησίαστο. Οι χρεώσεις προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις, καθώς για ένα τυλιχτό στο χέρι τα χρήματα που απαιτούνται φτάνουν ακόμα και τα 15 ευρώ. Στις μερίδες οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες. 

Απλησίαστες τιμές

Πιο αναλυτικά, μία πίτα με γύρο χοιρινό ή με καλαμάκι είναι στα €9,40. Τα σπέσιαλ τα τυλιχτά που περιλαμβάνουν γύρο και ένα καλαμάκι χαλούμι είναι στα €13,90 ή με γύρο και ένα κεμπάπ που είναι στα €14,90. Για μία ατομική μερίδα, το κασέ ανεβαίνει και φτάνει τα €25.


Οι μερίδες οι απλές, κοτόπουλο, χοιρινό, είναι στα €17,50. Κάποιες σπέσιαλ, που περιλαμβάνουν και γύρο και καλαμάκι, είναι στα €19,90. Αν κάποιος θέλει μία μερίδα που έχει και χαλούμι μέσα είναι στα €24,50, η πιο σπέσιαλ.

Στα υπόλοιπα νησιά

Στη Σαντορίνη για μία πίτα με γύρο ή οποιοδήποτε κρέας της επιλογής σας η τιμή ανέρχεται στα €6 και 50 λεπτά και οι μερίδες ξεκινάνε από τα €16. Λίγο πιο χαμηλές τιμές βρίσκουμε στην Πάρο, που το τυλιχτό κοστίζει €5,50 και η ατομική μερίδα €14.

Στην Ύδρα για ένα τυλιχτό θα πληρώσει κανείς €4,50 και στις Σπέτσες ένα ευρώ λιγότερο. Αρκετοί θα προτιμήσουν τη Χαλκιδική, όπου και εκεί η τιμή για ένα απλό σάντουιτς βάζει τους καταναλωτές να το ξανασκεφτούν.

«Ένα κλασικό σαντουιτσάκι γύρος, το απ’ όλα που λέμε εδώ στη Θεσσαλονίκη, είναι στα €4,30, σε περίπτωση που θελήσει επιπλέον αλοιφή πάει στα €4,60», αναφέρει ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου.

Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει άλλο ψωμί και όχι το κλασικό του σάντουιτς, θα πληρώσει στο ταμείο €5,10. Και οι τιμές αυτές αναμένεται να διαμορφωθούν ανάλογα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς ακόμα είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου.