O 17χρονου από δύο κουκουλοφόρους που επιχείρησαν να τον ληστέψουν στο Ελληνικό, έχει σοκάρει την κοιωνία. Ένα ακόμα περιστατικό σκληρής βίας από συμμορίες ανηλίκων. Ο φίλος του που ήταν μαζί του το βράδυ που τους επιτέθηκαν οι επίσης ανήλικοι ληστές, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο ένας από τους δυο κουκουλοφόρους μαχαίρωσε μπροστά στα μάτια του τον φίλο του λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης.

«Το παιδί το μαυροφορεμένο με το full face του βγάζει μαχαίρι και του λέει «φέρε μου ό,τι έχεις πάνω σου». Ο φίλος μου αντιστάθηκε, τους είπε «δεν σας δίνω τίποτα» και εκείνη την στιγμή του τραβάει μια μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα» λέει ο φίλος του 17χρονου.

«Όταν το αντιλήφθηκα έκανα κίνηση να πάω προς το μέρος τους και αυτός που κράταγε το μαχαίρι αγχώθηκε και τράβηξε βιαστικά τη μαχαιριά στον φίλο μου. Είμαι σοκαρισμένος» περιγράφει.

«Για δέκα ευρώ και ένα κινητό; Αυτό αξίζει η ανθρώπινη ζωή;»

«Τον πλησίασαν πολύ κοντά, τον απώθησε ο δικός μου και μετά του έβγαλε μαχαίρι. Ήταν δύο παιδιά 17χρονα» λέει ο πατέρας του 17χρονου.

«Για δέκα ευρώ και ένα κινητό; Αυτό αξίζει η ανθρώπινη ζωή; Σήμερα ήταν το δικό μας το παιδί, ο δικός μου ο γιος μαζί με τον φίλο του, αύριο μπορεί να είναι το δικό σας παιδί, είναι κρίμα» ξεσπά η μητέρα του φίλου του 17χρονου που μαχαιρώθηκε.