*Από τον Σπύρο Δαρσινό

Πολυμέτωπη είναι πλέον η υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, του κοριτσιού που βρέθηκε στο επίκεντρο κυκλώματος εκπόρνευσης και βιασμών. Από σήμερα ένας-ένας παρελαύνουν ενώπιον του 14oυ τακτικού ανακριτή οι συνολικά οκτώ που συνέλαβε το Ανηλίκων κατόπιν ενταλμάτων το διήμερο της Πέμπτης και Παρασκευής (1-2 Ιουνίου). Πρόκειται για δύο Έλληνες, πατέρα και γιο, 48 και 20 ετών από το Διδυμότειχο, οι οποίοι διέμεναν τα τελευταία χρόνια στον Κολωνό και ζούσαν συλλέγοντας μέταλλα. Ταυτόχρονα, με χειροπέδες ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν δύο Πακιστανοί, 52 και 36 ετών, τρεις Μπαγκλαντεσιανοί, 48, 44 και 28 ετών, όπως κι ένας Αλβανός 47 ετών. Οι αλλοδαποί την ημέρα της προσαγωγής τους έστησαν πραγματικό σόου. Προκάλεσε μεγάλη εντύπωση πως τόσο οι Πακιστανοί όσο και οι Μπαγκλαντεσιανοί από την ώρα της σύλληψής τους μέχρι και κατά την παρουσία τους στον εισαγγελέα λειτουργούσαν σαν σε παιδική χαρά. Μάλιστα, έκαναν «παιχνίδια» με τους τηλεοπτικούς και φωτογραφικούς φακούς, δείχνοντας να μην έχουν καταλάβει τη βαρύτητα των κατηγοριών.

Για την ιστορία, τόσο κατά τη διάρκεια της προανάκρισης όσο και ενώπιον του εισαγγελέα, κανείς από τους οκτώ δεν παραδέχτηκε πως είχε την παραμικρή σχέση με τη 12χρονη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η αναφορά των αλλοδαπών, μέσω των συνηγόρων τους, στις θρησκευτικές αντιλήψεις τους, οι οποίες -κατά τους ίδιους- λειτουργούν αποτρεπτικά για τέτοιους είδους επαφές. Παρόμοια επιχειρηματολογία αναμένεται να παρουσιάσουν και σήμερα.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, καθώς αποδεικνύεται από τις πρώτες αναζητήσεις στα κινητά των εμπλεκομένων ότι υπάρχουν βίντεο που απεικονίζουν το παιδί σε αυτά τα διαβόητα ραντεβού. Πληροφορίες ανέφεραν πως ο 47χρονος Αλβανός, που συνελήφθη, είχε διατηρήσει στο κινητό του αντίστοιχο υλικό και αναζητείται από πού το έλαβε και αν αυτό έχει διαμοιραστεί. Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω θα δώσουν τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Ψηστήρι» για την αδελφή της

Εδώ κι εβδομάδες υπάρχουν φωνές που ισχυρίζονται πως η 12χρονη δεν είναι η μοναδική ανήλικη που βρέθηκε σε αυτή τη φρικτή κατάσταση. Αυτές τις τοποθετήσεις ισχυροποιούν οι αποκαλύψεις σχετικά με τον Ε.Χ., τον περιβόητο 58χρονο «Μιχάλη». Όπως προκύπτει από τις έρευνες των Αρχών, ο «Μιχάλης» φέρεται να προσπαθούσε να πείσει τη 12χρονη να βάλει στο «παιχνίδι» και τη 19χρονη αδελφή της, ενώ όταν λαμβάνει αρνητική απάντηση, ρωτάει το κορίτσι αν έχει φίλες που να κάνουν την ίδια «δουλειά». Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι η επιμονή του «Μιχάλη» να γνωρίσει το κορίτσι σε εύπορους «πελάτες». Μάλιστα, φέρεται να της είχε κλείσει ραντεβού από το οποίο της ζήτησε να μην πάρει λεφτά, διότι ο συγκεκριμένος έχει πολλές και ισχυρές διασυνδέσεις. Αναφέρει, δε, ότι μπορούσε να βοηθήσει στην «προώθηση» μέσω γυρισμάτων με βίντεο. Αντίστοιχη πίεση πάντως είχε ασκήσει και ο Ηλίας Μίχος, ζητώντας από το κορίτσι να πάει με δύο πλούσιους, τους οποίους όμως η 12χρονη δεν θυμάται.

*Δημοσιεύθηκε στην On time στις 6/6/2023.