Να παραπεμφθούν σε δίκη και οι 26 κατηγορούμενοι της πρώτης δικογραφίας για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό εισηγήθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Μεταξύ των  κατηγορουμένων είναι ο πρωταγωνιστής της φρικιαστικής ιστορίας στον Κολωνό και η μητέρα του παιδιού, όπως εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο αρμόδιος εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης ζητά από τους δικαστές να παραπέμψουν σε δίκη όλους τους κατηγορουμένους που περιλαμβάνονται στην πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του παιδιού.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με κατηγορία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής, ενώ ο Ηλίας Μίχος, η μητέρα του κοριτσιού και ένα τρίτο πρόσωπο, που αποκαλείται «Μιχάλης», κατηγορούνται για μαστροπεία.

Καταπέλτης η πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης

Σύμφωνα με το Star, η πρόταση του εισαγγελέα είναι «βαριά» για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό. Ο εισαγγελέας, στην 90 σελίδων πρότασή του, που εκδόθηκε τη περασμένη Παρασκευή, απαντά σε βασικά ερωτήματα για το πώς το παιδί κατέληξε να εκμαυλίζεται από τόσους δράστες και να πέφτει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Όπως μετέδωσε το Star, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο βασικός κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανέχεια της οικογένειας της 12χρονης, βρήκε την ευκαιρία να προσεγγίσει το παιδί μέσω της μητέρας του και στη συνέχεια να το εκδίδει μέσω της γνωστής πλατφόρμας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Σχετικά με τη μητέρα της 12χρονης, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή της για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας και για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου. Σύμφωνα με το Star, η μητέρα του κοριτσιού επέδειξε διά της παραλείψεώς της «εγκληματική απάθεια» στον πραγματικό «γολγοθά» στον οποίο είχε εμπλακεί το παιδί της. Ο εισαγγελέας αφήνει να εννοηθεί ότι η μητέρα θα έπρεπε να γνωρίζει τις επαφές που είχε η 12χρονη και να έχει αντιληφθεί ότι το παιδί έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή και να το είχε προβλέψει. Θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να προστατέψει το παιδί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η μητέρα επέδειξε «εγκληματική απάθεια», καθώς «βολευόταν» από αυτή την κατάσταση και από τα χρήματα που έφερνε η μικρή στο σπίτι. Πάντως, δεν γνώριζε ότι το παιδί έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και ότι στην πορνεία την είχε εξωθήσει ο βασικός κατηγορούμενος.

Ο «Μιχάλης» ενεργούσε αυτοβούλως

Όσον αφορά τον προφυλακισμένο «Μιχάλη», ο εισαγγελέας προτείνει και γι' αυτόν την παραπομπή του για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο «Μιχάλης» φέρεται να ενεργούσε αυτοβούλως, καθώς δεν γνωριζόταν με τον βασικό κατηγορούμενο, τον Ηλία Μίχο.

Για την υπόθεση της μαστροπείας σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού είναι κατηγορούμενοι και στις δύο δικογραφίες 38 πρόσωπα, με τους 30 να έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. Την τελική απόφαση της παραπομπής ή μη των κατηγορουμένων θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που θα αποφανθεί για την υπόθεση τις επόμενες μέρες.