Τις χρόνιες παθογένειες του ΕΚΑΒ ανέδειξε πριν από λίγο στο κεντρικό μαγκαζίνο του Parapolitika FM 90,1 ο πρόεδρος των εργαζομένων του εν λόγω φορέα Γιώργος Μαθιόπουλος μετά το τραγικό συμβάν στη Λούτσα, που είχε ως συνέπεια να καταλήξει μια 19χρονη εγκυμονούσα. Όπως είπε, σε κάθε νησί υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο και ένα δεύτερο κατά περίπτωση, όπως στη Χίο, ακόμη και τώρα εν μέσω τουριστικής περιόδου που ο πληθυσμός των νησιών αυξάνεται κατά εκατομμύρια.

Όσο δε για το Λεκανοπέδιο, κυκλοφορούν 45 ασθενοφόρα και 8 κινητές μονάδες, ενώ 30 με 35 είναι μόνιμα ακινητοποιημένα σε διάφορα σημεία, πέραν των πολλών που είναι καθηλωμένα λόγω των βλαβών. «Σκεφτείτε ότι βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών ένα ασθενοφόρο αντιστοιχεί σε 35.000 κατοίκους και μία κινητή μονάδα σε 100.000 κατοίκους, άρα το ΕΚΑΒ δεν πληροί κανένα στάτους», δήλωσε ο κ. Μαθιόπουλος, ο οποίος ζητεί να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού.

 «Αυτές οι ανάγκες έχουν προκύψει από το 2004. Δεν είναι τωρινές και όμως εξακολουθούν να μας ταλαιπωρούν, παρά τις συνεχείς μας προτάσεις για ενίσχυση του στόλου και του προσωπικού», κατέληξε.