Στο σφυρί βγαίνει ακίνητο του Αργύρη Παπαργυρόπουλου, ενός από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της κοσμικής Αθήνας, που άλλαξε το «χάρτη» της νυχτερινής ζωής της πρωτεύουσας.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου 2023, με την τιμή πρώτης προσφοράς να διαμορφώνεται στα €2.261.000, ενώ το ποσό οφειλής για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση ανέρχεται σε €200.000, με επισπεύδουσα την εταιρεία doValue Greece.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτιμητή, το ακίνητο εντάσσεται στην περιοχή της Κάτω Γλυφάδας, δίπλα από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, σε πολύ κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο ενός στρέμματος που βρίσκεται στο δήμο Γλυφάδας επί της οδού Τύχης, στο οποίο έχει ανεγερθεί μία μονοκατοικία που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. περίπου, και πισίνα στον πίσω ακάλυπτο χώρο.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα, καθώς συνελήφθη για μια οφειλή. Η σύλληψή του κράτησε μόλις μερικές ώρες, αφού οι Αρχές διαπίστωσαν ότι η οφειλή αυτή είχε τακτοποιηθεί.

«Δεν είμαι μπαταχτσής, δεν είμαι στην κατηγορία αυτών που με λαμογιές παίρνουν τα λεφτά από το κράτος, κάνουν μαϊμού εταιρείες και τα βγάζουν στο εξωτερικό… Το μαγαζί στο Κολωνάκι μού το πήραν κοψοχρονιά. Στοίχιζε κανονικά 4 εκατομμύρια και το πήραν λιγότερο από 1 εκατομμύριο. Από αυτά, το 35% παίρνει η τράπεζα, το Δημόσιο, το υπόλοιπο πάει στα κοράκια… Το σπίτι μου το πουλάω πολλά χρόνια.

Το δικό μου επάγγελμα δεν υπάρχει, υπάρχουν κάποια μαγαζιά που θα καταστραφούν κι αυτά. Η δική μου δουλειά χάθηκε από το 2008-2010 που μπήκαμε στα μνημόνια… Προσπάθησα να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου, τους συνεργάτες μου… Αυτά τα λεφτά που μου ζητάνε τώρα είναι πανωτόκια. Αν είχα πάρει 1 εκατομμύριο, τα 800.000 τα έχω δώσει και χρωστάω τα τριπλάσια από αυτά που πήρα…» ανέφερε στην εκπομπή «T-Live» ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος.

«Εγώ θέλω να πουλήσω αυτό το σπίτι, δεν θέλω να βγάλω δραχμή, θέλω να ξεχρεωθώ… Δουλεύω από 12 χρόνων παιδάκι, έφτιαξα ένα σπίτι, πήρα και δύο σπίτια για τα παιδιά μου στην Αγγλία, τα πούλησα κι αυτά… Δεν έχω κανένα εισόδημα, ούτε σύνταξη δεν έχω βγάλει. Δεν ήρθα όμως για να κλαφτώ» πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 9/06/2023