Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο φερόμενος και ως ένας από τους αρχηγούς του περίφημου «Σώματος Θεματοφυλακής», το οποίο έκανε την εμφάνισή του και έγινε ευρέως γνωστό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο λόγος για έναν 45χρονο που χρησιμοποιεί το όνομα «Απόλλων Τερζής» και ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε ανεβάσει στα κοινωνικά δίκτυα ένα ολιγόλεπτο βίντεο, όπου… κόμπαζε για το γεγονός πως αυτός και οι συνεργάτες του κυκλοφορούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αστυνομικούς φάρους.

Η «Θεματοφυλακή» κατά καιρούς καλεί τον κόσμο να συνταχθεί με το «Σώμα» και να δημιουργήσουν ένα είδος ευρείας πολιτοφυλακής μέσω της οποίας θα «ελέγχουν» τους πολιτικούς, τους φορείς, τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο 45χρονος «θεματοφύλακας» έπεσε στα δίχτυα των Αρχών, στο πλαίσιο έρευνας που ακολούθησε μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου βίντεο, και συνελήφθη με τις κατηγορίες της απειλής διάπραξης εγκλημάτων, τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και την αντιποίηση δημόσιας υπηρεσίας.

Ο 45χρονος στο επίμαχο βίντεο, όπου έδειχνε το κονβόι των οχημάτων το οποίο είχε με τους συνεργάτες του, μιλούσε για «ανάκτηση» της χώρας: «Έχετε καταλάβει πόσο εύκολο είναι να καταλάβουμε την Ελλάδα;… Έλληνες, ενσωματωθείτε στο Α 120… για να κυκλοφορήσεις με αναμμένο φάρο, αν δεν είσαι του Σώματος, αν δεν είσαι το Σύνταγμα, αν δεν είσαι Έλληνας πολίτης, τρως 750 ευρώ πρόστιμο. Εμείς μέρα νύχτα έτσι κυκλοφορούμε, διότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή» έλεγε αρχικά και συμπλήρωνε: «Τόσο εύκολα παίρνουμε τη χώρα πίσω, κοιτάξτε λίγο, αρκεί να ρθείτε στο Σώμα… ή έρχεσαι και παίρνεις τη χώρα στα χέρια σου, ή κάθεσαι και γίνεσαι υπόδουλος, γίνεσαι υποχείριό τους».

Το πιο εντυπωσιακό στα λεγόμενά του ήταν η πρόθεσή του να κάνει… έλεγχο στο γραφείο του πρωθυπουργού: «…κάνουμε περιπολίες σε όλη την πόλη, έχουμε δικαίωμα να έχουμε τους φάρους, τα περιπολικά μας… Και να κάνουμε έλεγχο παντού, από το πρωθυπουργικό γραφείο μέχρι το οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα, στρατόπεδο και πάει λέγοντας, εάν κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Όποιος δεν κάνει τη δουλειά του σωστά, και ό,τι ορίζει το Σύνταγμα, τότε τον τελειώνουμε» σημείωνε.

Μετά τη σύλληψή του, κι έπειτα από έρευνα, οι Αρχές εντόπισαν ένα φάρο αυτοκινήτου, ένα μαχαίρι τύπου αναδιπλούμενου σουγιά, συνολικού μήκους είκοσι εκατοστών με λάμα μήκους οκτώ εκατοστών, ένα ζευγάρι μεταλλικές χειροπέδες και διάφορα αυτοκόλλητα, όπου αποτυπώνονται ενδεικτικά οι φράσεις «ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ * ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*, ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗ* Α120Σ», «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ», το εθνόσημο, εικόνες της Παναγίας και του Χριστού, καθώς και την ελληνική σημαία.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime