alkis_kampanos
Ελλάδα

Δίκη Καμπανού: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας - Περιέγραψε πώς συμμετείχαν στη δολοφονία οι κατηγορούμενοι

«Ο 12ος και ήθελε και συμμετείχε καθοριστικά στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εκείνο το βράδυ» είπε

Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, την 1η Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η αγόρευση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε για τρίτη ήμερα σήμερα, με τη σκιαγράφηση του ρόλου των έξι τελευταίων κατηγορουμένων στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού και των φίλων του το μοιραίο βράδυ.

«Δεν ήταν θεατής ο 7ος κατηγορούμενος»

Για τον 7ο κατηγορούμενο η κ. Κλιάμπα ανέφερε πως δεν ήταν θεατής στην επίθεση, ενώ τόνισε πως «δεν υπάρχει λογική στις εκδοχές του κατηγορουμένου». Του καταλόγισε έλλειψη μεταμέλειας και προσπάθεια συγκάλυψης των δικών του πράξεων, αλλά και των άλλων κατηγορουμένων.

Σχετικά με τον ισχυρισμό του 7ου κατηγορουμένου πως δεν είδε τίποτα από τη δολοφονική επίθεση, η εισαγγελέας σχολίασε με σκωπτικό τρόπο: «Δεν είδε τίποτα, είπε ότι είχε σκοτάδι, ενώ άλλοι είπαν ότι είχε άπλετο φως. Γιατί δεν συμφώνησαν οι κατηγορούμενοι αν είχε σκοτάδι ή φως για να μην ταλαιπωρούμαστε;».

Παράλληλα, διερωτήθηκε πώς γίνεται να μην άκουσε τις κραυγές του Άλκη αφού ήταν στο σημείο της επίθεσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν ήταν θεατής», ενώ, μόλις πήρε το σύνθημα από τον αρχηγό, έτρεξε να βοηθήσει στην επίθεση.

Καθοριστική και ουσιαστική η συμβολή του 8ου κατηγορούμενου

«Μπορεί να μην έφτασε στο πεδίο της μάχης, αλλά η συμβολή του ήταν καθοριστική και ουσιαστική, κι αυτό το ξέρει», ανέφερε η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα για τον 8ο κατηγορούμενο.

Υπογράμμισε πως τη μοιραία νύχτα καμία επίσκεψη στον σύνδεσμο δεν έγινε τυχαία για παρακολούθηση αγώνα, σημειώνοντας πως είχε δοθεί εντολή και ο πρώτος κατηγορούμενος την εκτέλεσε.

«Είπε ότι είδε μόνο ένα ξύλο γιατί είχε σκοτάδι, γι’ αυτόν σκοτάδι και για άλλους φως», ανέφερε σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η εισαγγελέας, ενώ τόνισε πως άκουσε και τις φωνές και τις κραυγές του Άλκη.

«Ήθελε να τους βοηθήσει στον στόχο τους (σ.σ.: τους άλλους κατηγορούμενους) αλλά δεν πρόλαβε», ανέφερε επίσης η κ. Κλιάμπα.

«Το κάραμπιτ που διάλεξε ως ακίνδυνο, ξεκοιλιάζει»

Προσπάθεια συγκάλυψης πολλών εκ των συγκατηγορουμένων του και κυρίως του 12ου, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις, καταλόγισε στον 9ο κατηγορούμενο η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της.

«Η εξυπηρέτηση από τον 12ο που τον φιλοξένησε όταν ήρθε Θεσσαλονίκη έπρεπε να ξεπληρωθεί. Γι’ αυτό και ο 9ος κατηγορούμενος είπε ότι 100% ο 12ος δεν κατέβηκε από το αμάξι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ που είχε το μοιραίο βράδυ ο 9ος κατηγορούμενος και τον ισχυρισμό του πως το πήρε από τον σύνδεσμο γιατί το θεώρησε το πιο ακίνδυνο, η εισαγγελέας τόνισε ότι «το κάραμπιτ που διάλεξε ως ακίνδυνο δεν σκοτώνει απλά, ξεκοιλιάζει».

«Χτυπώντας και τα δύο θύματα έβαλε το δικό του λιθαράκι στο δολοφονικό σχέδιο», ανέφερε επίσης η κ. Κλιάμπα και υπογράμμισε πως «προτίμησε να πει πασιφανή ψέματα παρά την αλήθεια».

«Το DNA του Άλκη στο δρεπάνι βρέθηκε από χτύπημα που δέχθηκε από τον 10ο κατηγορούμενο»

Αναφερόμενη στον 10ο κατηγορούμενο, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα είπε πως «μου έδωσε εντύπωση ότι αφηγείται ένα παραμύθι, αν και τόνισε πολλές φορές ότι βρίσκεται εδώ να μας πει την αλήθεια».

Για τον ισχυρισμό του πως αγόραζαν μπλούζες από τον σύνδεσμο, η κ. Κλιάμπα σχολίασε ότι «ο σύνδεσμος δεν ήταν μπουτίκ, αλλά αποθήκη με στρατιωτικό εξοπλισμό». Ανέφερε επίσης πως, αν και προσπάθησε να πείσει ότι ήταν θεατής στην επίθεση, τα όσα είπε ήταν καταφανή ψεύδη.

«Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι χτύπησε με το δρεπάνι με πλήρη συναίσθηση και τα τρία θύματα», ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας.

«Και αυτός δεν είχε καθόλου στο μυαλό του ούτε σαν εικόνα. Ήταν μια σκιά, αλλά δυστυχώς για τους κατηγορούμενους η σκιά είχε σάρκα και οστά και του αφαίρεσαν τη ζωή. Μάλλον δεν το θυμούνται γιατί είναι αυτό που θέλουν να ξεχάσουν περισσότερο», ανέφερε επίσης.

Όπως είπε η κ. Κλιάμπα, αν και ο 10ος επέμεινε ότι δεν άγγιξε τον Άλκη με το δρεπάνι, η ύπαρξη του δρεπανιού δίπλα στον Άλκη αποδεικνύει το αντίθετο.

«Ο Άλκης κατά το χτύπημα προσπάθησε να τον αποτρέψει, έπιασε τη λαβή, αλλά δεν είχε άλλη δύναμη. Κατάφερε να τον πλήξει με το δρεπάνι στον μηρό», είπε επίσης η εισαγγελέας, τονίζοντας ότι το DNA του Άλκη στο δρεπάνι προέκυψε από άγριο χτύπημα που δέχθηκε από τον 10ο κατηγορούμενο.

Βαρούσε αλύπητα και βάρβαρα ο 11ος κατηγορούμενος, είπε η εισαγγελέας

«Βαρούσε αλύπητα και βάρβαρα», είπε στην αγόρευσή της η κ. Κλιάμπα για τον 11ο κατηγορούμενο, που κρατούσε στειλιάρι.

Τόνισε μάλιστα πως το στειλιάρι που είχε μαζί του το μοιραίο βράδυ «είναι ποτισμένο με το αίμα του Άγγελου, το οποίο σίγουρα απορρόφησε και το αίμα του Άλκη».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι κατά τη δολοφονική επίθεση ο 11ος κατηγορούμενος είχε μαζί του και κράνος, η εισαγγελέας τόνισε πως «δεν πήγαν απλώς να κυνηγήσουν, αλλά να αφαιρέσουν ζωές, γι’ αυτό ήθελε προστασία και πήρε το κράνος».

Παράλληλα, του καταλόγισε πως και αυτός τήρησε στάση άγνοιας, λέγοντας πως και αυτός όπως και άλλοι κατηγορούμενοι ανακάλεσαν τα όσα είπαν στην ανακρίτρια για τον 1ο και τον 12ο κατηγορούμενο με σκοπό να τους προστατεύουν.

«Ο 12ος και ήθελε και συμμετείχε καθοριστικά στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εκείνο το βράδυ»

Αναφερόμενη στον 12ο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα είπε αρχικά πως «είναι οπαδός, αν και προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο. Είναι οργανωμένος από πολύ νωρίς».

«Και οργανωμένοι ήταν όλοι τους και ήξεραν τι θα έκαναν εκείνο το βράδυ. Κανείς δεν βρέθηκε τυχαία στον σύνδεσμο και κανείς δεν βρέθηκε τυχαία στο πεδίο μάχης», ανέφερε επίσης η κ. Κλιάμπα.

Πρόσθεσε επίσης ότι γνώριζε πως στο πορτ-μπαγκάζ υπήρχαν τα όπλα που πήραν οι άλλοι κατηγορούμενοι παρότι ισχυρίστηκε το αντίθετο.

«Και ήθελε και συμμετείχε καθοριστικά στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εκείνο το βράδυ», τόνισε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της η εισαγγελέας.

«Προσπάθησε να μας κάνει να ξεχάσουμε τι θα πει οδήγηση», είπε επίσης η κ. Κλιάμπα αναφορικά με τους ισχυρισμούς του 12ου κατηγορούμενου για τους λόγους που το μοιραίο βράδυ έστριψε με το αυτοκίνητο μάρκας VW Polo στην οδό Γαζή.

Επιπλέον, τόνισε πως ο ισχυρισμός του πως δεν κατέβηκε ποτέ από το αυτοκίνητο διαψεύδεται από την κατάθεση του φίλου του Άλκη, από τα όσα είπαν οι άλλοι κατηγορούμενοι, αλλά και από τη μαρτυρία ενός αστυνομικού που είχε ερευνήσει την υπόθεση.

«Ήξερε, γνώριζε και ήταν εκεί», τόνισε η εισαγγελέας για τον 12ο κατηγορούμενο.