Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση του παιδόφιλου που συνελήφθη στην Ομόνοια για την παρενόχληση μιας 14χρονης, τον οποίο αναγνώρισε και η 12χρονη από τα Σεπόλια.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής όπου διέμενε παλιότερα ο 63χρονος, άφηνε χαρτάκια με το τηλέφωνό του έξω από δημοτικό σχολείο.

 Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι ο 63χρονος ζωγράφιζε χυδαία σκίτσα και καλούσε σε ερωτικές συνευρέσεις, γράφοντας πάνω στα χαρτάκια τον αριθμό τηλεφώνου του.

 «Βρίσκαμε χαρτάκια με ανώμαλο περιεχόμενο και ένα τηλέφωνο. Τον παρακολούθησα και τον είδα ότι πέταξε αυτός το χαρτί», καταγγέλλει ένας κάτοικος.

 «Τα χαρτάκια έγραφαν αντρικό όνομα και έλεγαν πως κάνει διάφορα πράγματα», λέει μία άλλη γυναίκα.

 «Τον πιάσαμε, του μιλήσαμε λίγο όμορφα και μετά σηκώθηκε και έφυγε. Από την ώρα που διαπίστωσα ότι είναι αυτός που τα πετάει, σηκώθηκε και έφυγε», λέει ένας κάτοικος, σύμφωνα με τον οποίο ο 63χρονος «τα ίδια έκανε και στην προηγούμενη γειτονιά του, στα Πετράλωνα».

Πώς πιάστηκε ο 63χρονος

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν η ανήλικη έλαβε στο κινητό ένα μήνυμα με μια χυδαία φωτογραφία γυναίκας. Η κοπέλα ήταν μαζί με μία φίλη και νόμισαν πως πρόκειται περί πλάκας από τους συμμαθητές τους και προσπαθώντας να καταλάβει αν είναι γνωστός ο αριθμός από τον οποίο ήρθε το μήνυμα, τον κάλεσαν κατά λάθος.

Μια μέρα μετά ο 63χρονος την κάλεσε λέγοντας με χυδαίο τρόπο ότι θέλει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Ο παιδόφιλος δεν σταμάτησε εκεί και ύστερα από κάποιες ώρες έστειλε νέο μήνυμα στην ανήλικη  γράφοντας «έλα» μαζί με μια χυδαία φωτογραφία ανδρικού μορίου.

Η ανήλικη ενημέρωσε τους γονείς της και η μητέρα της σκέφτηκε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να τον παγιδεύσει. Πρότεινε στην κόρη της να στείλει ένα μήνυμα στον 63χρονο, στο οποίο θα του ζητούσε να συναντηθούν στην Ομόνοια.

Όταν το ραντεβού έκλεισε για το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ομόνοια, η οικογένεια ειδοποίησε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Στο σημείο της συνάντησης περίμεναν τον 63χρονο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που προχώρησαν στην άμεση σύλληψή του.


O πατέρας του παιδιού περιέγραψε, μιλώντας στο Mega, πώς κατάφερε να τον παγιδεύσει, κλείνοντας μαζί του ραντεβού στην Ομόνοια, προσποιούμενος ότι ήταν η κόρη του.

 «Αυτό που λέμε. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Έγινε ραντεβού, στήθηκε την επόμενη μέρα και ήρθε ο τύπος κουνάμενος σεινάμενος, ο κόσμος μαζεύτηκε γιατί τον είχα κάτω μέχρι να έρθει η ΔΙΑΣ και τέτοια. Ήρθαν εκεί, τον λιντσάρανε», τόνισε.

 «Μα να της δείξει τι; Το όργανό του; Να της δείξει πορνοβιντεάκια; Για ποιον λόγο; Αυτός κινείται στα Πετράλωνα, Κολωνό και Καλλιθέα, απ’ ό,τι με πήρε τηλέφωνο ένα παιδί που έχει παιδότοπο στα Πετράλωνα, τον έχουν δει συνέχεια έξω απ’ τον παιδότοπο», συμπλήρωσε ο πατέρας της ανήλικης.